Bazı yayın organlarında Afrika Gazete’si Eylemi sanıklarının çıkarıldığı davada mahkeme salonu içerisinde kadın avukatlara hakaret ettiğim yönündeki yalan haberler ile alakalı açıklama yapma ve cevap verme gereği hissettim. Maalesef düşünce ve fikirlerin tartışılması, siyaset üretmemiz gereken bir ortamda şahsıma yönelik iftiralar ile mücadele etme durumunda kalmak inanın beni de fazlası ile rahatsız ediyor. Ancak, bazı odaklar düşünce ve fikirler noktasında eleştirecek birşey bulamadıklarından aslı astarı olmayan gerekçeler üreterek ötekileştirme ve karalama kampanyalarına devam ediyorlar...

Geçen ay itibarı ile milleti temsil etme görevini aldığım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde belli bir kesim bana bu görevi veren vatandaşlarımıza saygısızlık yaparak vekillik görevini almamı malesef hazmedemiyorlar. Bu sebepten ötürü akla mantığa uymayan gerekçeler ‘üreterek’ toplum nezdinde beni kötü göstermek amacı ile hareket ediyorlar. Mahkeme salonunda yaşanan olayın aslı şöyledir:

Duruşmayı izlemek amacı ile mahkeme salonunda bulunduğum esnada, kendisini daha önceden hiç tanımadığım bir kadın avukat kendisinden oturmak için müsade istememin akabinde yanında yer olmasına rağmen “Müsade Etmem” diyerek oturmama engel olmuştur. Art niyeti sezdiğimden, yüce yargıya saygısızlık etmemek ve münakaşaya girmemek adına bahse konu avukata hiç cevap vermedim. Mahkemeye ara verildiği esnada mahkeme polislerinden birisi oturacak yer olmasına rağmen neden duruşmayı ayakta izlediğimi sorduğunda kadın Avukatın her halde köşede oturmayı sevdiğini, bu nedenle yan tarafa kaymak istemediğini esprili bir dil ile polise anlattım. Bu şaka ile iletilen sözlerin bel altı bir biçimde algılanabileceği aklımın ucundan geçmedi... Daha sonrasında hiç tanımadığım bu şahsın kim olduğunu ve neden böyle asparagas haberler ile şahsıma saldırıldığını merak ederek sosyal medya hesabını incelediğimde önceden benim ile alakalı kin ve nefret dolu paylaşımlarını gördüm. Mahkeme salonunda sezdiğim art niyetin açıklayıcısı olan o paylaşımlardan sonra konuyu daha rahat idrak edebildim... Ancak idrak edemediğim bir konu var. Benim ile herhangi bir ortamda en ufak bir fikir tartışmayan bu şahısların bana duyduğu nefreti anlayamıyorum. Ve onlara iletmek isterim ki, onların da idrak edemediği bir şey var. Şahsıma yönelik bu tarz ipe sapa gelmez hakaretler ve davranışlar Milli duygular ile hareket eden ben ve kardeşlerime asla zarar vermez. Güçlenerek, büyüyerek Kıbrıs Türk’üne hizmet etmeye, KKTC Devletine sahip çıkmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımla..

Bertan Zaroğlu

Lefkoşa Milletvekili

Editör: TE Bilisim