Yayın Yüksek Kurulu (YYK), ART TV/FM ile Akdeniz TV/FM ve Kıbrıslı TV/FM’in 28 Şubat’a kadar yayına geçmeleri için süre tanıdı.

Yayın Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, YYK 5 Şubat tarihli toplantısında, bulunmayan ve Kurula karşı ödemekle yükümlü oldukları yasal harçları ödemeyerek, lisans kriterlerini ihlal eden Avrasya Radyo ve Televizyon Yayıncılık Ltd. (ART TV - ART FM) ve Kıbrıslı Radyo Televizyon Ltd. (Kıbrıslı TV – FM) kuruluşlarının durumlarını görüştü.

Açıklamada, ART TV - FM ile Kıbrıslı TV - FM yayın lisanslarının tüm lisans koşullarını eksiksiz yerine getirmeleri için 28 Şubat tarihine kadar süre tanınmasına, yasal şartların yerine getirilmemesi durumunda, adı edilen yayıncı kuruluşlara tahsis edilen kanal ve/veya frekansların iptali yönüne gidileceğine, ayrıca Akdeniz TV ile Kıbrıslı TV’nin dönüşümlü yayın yaptıkları kanalda uzun süredir yayında bulunmamaları nedeni ile 28 Şubat tarihine kadar yasanın öngördüğü yönde yayına geçilmemesi halinde tahsisli kanal ve/veya frekansın geri alınması yönüne gidileceğine oybirliği ile karar verildiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

“Ayrıca Kurul, AS TV’de 17.01.2013 tarihinde yayınlanan ‘Günaydın Dünya’ isimli programda, bir gazete manşetini okumak ve ekranda tutarak aktarmak suretiyle gerçekleşen  ‘Genel Ahlak ve Toplum huzurunu koruma’ yayın ilkesini ihlalden ötürü AS TV’ye yazılı uyarı cezası verilmesine; aynı gazete manşetini ekranda tutarak gösterilmesinden dolayı 17.01.2013 tarihinde BRTK’da yayınlanan ‘Sabah Haber’ programı nedeniyle, BRTK’ye yazılı uyarı cezası verilmesine; ayrıca 23.01.2013 tarihinde Genç TV’de yayınlanan ‘Çiğdem Aydın’la Günaydın’ programında yer alan ‘Kişi ve kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, zarara uğratıcı aşağılayıcı veya iftira niteliği taşıyan yayın yasaklarına uymak”, yayın ilkesini ihlali nedeni ile Genç TV’ye yazılı uyarı cezası verilmesine oybirliği ile karar vermiştir.

Bu kararlara ek olarak Kurul; anılan toplantıda, yeni bir kamuoyu araştırması yapılmasına ve bu araştırma ile radyo ve televizyonların dinlenme ve izlenme oranlarının ölçümüne karar vermiştir.”

Editör: TE Bilisim