Yüzyüzeyken Konuşuruz, 2011 yılının ilkbaharında, kötü geçen kışlara karşı bir tepki olarak kuruldu. Başlangıçta sadece bir akustik gitar ve henüz şarkı söylemeyi beceremeyen genç bir şarkı yazarı vardı. Üretilen şarkılar, bir video kamera aracılığıyla canlı performans olarak kaydedildi ve sosyal medyada insanlarla paylaşıldı. Şarkıların kısa bir zaman içinde insanlar tarafından çok sevilmesinin sonrasında, "Birkaç Yıl Sonra Utanılacak Şarkılar" isimli bir EP yayınlandı. Grup, tam da "ne zaman atağa çıksak kontradan gol yiyoruz" diye hayıflanırken bu EP ilk kayıtların yarattığı etkiyi ikiye katladı ve Yüzyüzeyken Konuşuruz, tüm konserlerinde şarkıları dinleyici tarafından tek bir ağızdan söylenen bir grup oldu.

1984 Bar ve Pangea Organizasyonun ortaklaşa gerçekleştirdiği Yüzyüzeyken Konuşuruz konserini 13 Haziran Cumartesi günü 1984’te izleyebilirsiniz.

Yüzyüzeyken Konuşuruz Hakkında


2011 yılının mayıs ayında kurulan Yüzyüzeyken Konuşuruz başta sadece genç bir şarkı yazarının video kamerayla kaydedip yayınladığı şarkılarından oluşan bir projeydi. Sonrasında insanların yayınlanmış olan şarkılara yoğun ilgi göstermesi, projenin internette oldukça yüksek bir şekilde ses getirmesinin ardından Kaan Boşnak, grubun elektrik gitaristi Engin Sevik ile beraber güç birleştirme kararı aldı. Kemik kadrosu Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten oluşan Yüzyüzeyken Konuşuruz'un orkestrasında üç yıllık sahne süreçlerinde birçok isim yer aldı. 2013 Eylül'ünde Fono Müzik'ten Evdekilere Selam albümünü yayınladılar.
Yüzyüzeyken Konuşuruz, metropolün içinde sıkışmış; kayıp bir jenarasyon olma tehlikesinin eşiğinde büyümüş iki genç insanın anlattığı hikayelerden oluşan şehirli bir lirik müzik grubu. Yaptıkları müziği en genel bakışla indie-folk olarak isimlendiriyorlar. Gitar ve vokalde Kaan Boşnak, elektrik gitarda Engin Sevik, bas gitarda Burak Güngörmüş ve davulda Can Kalyoncu'dan oluşan kadrosuyla "Otoban Sıcağı" isimli ikinci albümlerini kaydeden Yüzyüzeyken Konuşuruz konserlerine devam etmekte.


Grup Üyeleri

Kaan Boşnak
Engin Sevik
Can Kalyoncu
Canberk Ünsal


Yüzyüzeyken Konuşuruz & Radio Pangea
Kapı Açılış ve hoş müzikler: 21.00-22.00
Yüzyüzeyken Konuşuruz Konser 22.00-00.30
Radio Pangea Multicultural Dance Party 00.30-01.30
Bilgi için 0548 830 50 36-38’ no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin:
Tuğçe Koruoğlu– 1984 Bahçe– 0548 830 50 [email protected]
Barçın Gökbörü - Pangea Organizasyon - 0 533 877 32 56 [email protected]
 
Editör: TE Bilisim