Açılış törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli Yalçın, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan da katıldı.

Törende Gönyeli İlkokulu Halk Dansları Ekibi, Trampet Takımı ve Korosu gösteri sundu.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber açılış töreninde yaptığı konuşmada, en mutlu olduğu açılışların yeşil mekânların açılışları olduğunu söyledi.

Gönyeli halkına güzel bir mekân sunduğu için Gönyeli Belediyesi’ne teşekkür eden Siber, rekreasyon alanı ile birlikte değerli bir kişi olan Yusuf Yönlüer’in isminin de ölümsüzleştirildiğini ifade etti.

Rekreasyon alanlarının insanların yaşam kalitesini arttırdığını söyleyen Siber, “İnsan yaşam kalitesini arttıran yatırımlar en büyük yatırımlardır” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, belediyecilikte anlayışın değişmesi ve belediyelerin insan yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.

Gönyeli Belediyesi’nin insan yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirten Yorgancıoğlu, rekreasyon alanına spora karşılıksız hizmet veren bir kişinin isminin verilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

İnsanlara karşılıksız hizmet eden anlayışın gelecekte de hakim olmasını temenni eden Yorgancıoğlu, “Yönlüer hizmet verirken herhangi bir karşılık beklemeden seve seve hizmet veren bir arkadaşımızdı” dedi.

BENLİ

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, açılışta Yusuf Yönlüer’in vefatını hatırlamaktan burukluk hissettiğini, ancak Yusuf Yönlüer’in insan sevgisi ve yetiştirdiği sporcuları da hatırladığından aynı zamanda mutluluk duyduğunu söyledi.

Sekiz yıl önce köyden kente dönüşüm hedefini açıkladığını, bu yöndeki çalışmaların şimdi tamamlandığını, Gönyeli beldesinin diğer beldelerden farlılaşmaya başladığını ifade eden Benli, Gönyeli Belediyesi’nin kişi başına yatırım gücü en yüksek belde olduğunu kaydetti.

Köyden kente yürüyüşün tamamlandığını artık çağdaş kente yürüyüş başladığını belirten Benli, çağdaş kent hedeflerinden birinin tüm hizmetleri daha kaliteli hale getirmek olduğunu vurguladı.

170 YEŞİL ALAN, 21 OYUN PARKI

Çağdaş kente dönüşüm kapsamında çöp konteyneri yıkama makinesi aldıklarını, sosyal içerikli çalışmaları arttıracaklarını, çevre çalışmaları için ayrılan bütçeyi 7 kat arttırdıklarını kaydeden Benli, Gönyeli’de 170 yeşil alan ve 21 oyun parkı bulunduğunu söyledi.

Benli, “Önümüzdeki dönemde Kıbrıs adasının en güzel kenti olma teklifi ile halkımızın karşısında olacağız” dedi.

AHMET YÖNLÜER

Merhum Yusuf Yönlüer’in kardeşi Ahmet Yönlüer de Yusuf Yönlüer’in gönüllerde taht kurmasının sebebi, unutulmaya yüz tutan, dayanışma, tevazu, kanaatkar, şükür olgusunu hayatta tutması olduğunu kaydetti.

Ahlaki değer yargılarının toz bulutu gibi uçup gitmesine müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Yönlüer, “Yusuf Yönlüer’in insanların kalbinde taht kurmasının nedeni ahlaki değer yargılarını hayatta tutmasıydı” dedi.

Ahmet Yönlüer ayrıca Eliz Maloney gibi tenis yıldız adaylarının antrenörlüğünü yapan Yusuf Yönlüer’in hayatının filme konu olması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yönlüer, rekreasyon alanının yapımında hizmeti geçen herkese Yönlüer ailesi adına teşekkür etti.

DÜLGEROĞLU

Gönyeli Belediyesi Müdürü Feruh Dülgeroğlu ise, alanın 18 bin 750 metrekare büyüklüğünde olduğunu, 850 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru, 87 metre uzunluğunda yapay dere bulunduğunu ifade etti.

Yeşillendirme çalışmalarında kuraklığa dayalı bitkilerden seçtiklerini ifade eden Dülgeroğlu, alana bine yakın ağaç dikildiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim