GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı tarafından “GIFA Holding açıklaması” başlıklı açıklamayı okuduğunu ifade ederek, oldukça şaşırtıcı bulmakla birlikte, tarafına yönelik başlatılan yargı sürecini ve önemli ölçüde vergi kaybına sebebiyet verdiğinin tespit edildiğini, medyadan öğrenmiş bulunduğunu belirtti. 

Kısa, bugüne kadar tarafına dava tebligatı gelmediğini kaydederek, herhangi bir vergi talebinde de bulunulmadığını belirtti. 

“Ödenmeyen vergi borcum yoktur”

Kısa, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “GIFA Holding LTD.’in hisselerinin bana ait olan başka bir şirkete aktarılması için basit olan bir hisse takas işlemi yapmak istedim. Yasa gereği Vergi Dairesi’nden borcum olmadığına dair onay almam için başvuruda bulundum. Kamuoyunun bilmesini isterim ki bugün itibarıyla ilgili şirketlerimin bildiğim kadarıyla ödenmeyen herhangi bir vergi borcu yoktur. Ayrıca Vergi Dairesi’ne verilmemiş herhangi bir geciken beyanım da yoktur. Ne şahsıma ne de şirketlerime bildirilip de ödenmeyen herhangi bir vergi borcum da yoktur. Her işadamı gibi ben de devlet daireleriyle işlerimin acilen tamamlanmasını arzu etmekteyim. Ancak bilindiği gibi daireler genellikle bürokrasiye takılmakta ve işler uzatılmaktadır. Vergi Dairesi’nin kapalı kapılar ardında kendi başına vergi tespit etmesi ve şahsımı hiçbir şekilde haberdar etmemesi yanında kamuoyuna şaşırtıcı açıklamalar yapmasını hayretle karşıladım. Vergi Dairesi Müdürü tarafından yapılan bu açıklamanın gayrı yasal bir açıklama olduğundan hiçbir şüphem yoktur”

“GIFA Holding hedef alındı”

“Yeni Bakış gazetesi şahsıma ait olan ayrı bir kuruluştur. KKTC medyası basın özgürlüğü olan ve gerçekleri tüm şeffaflığıyla yansıtan bir alandır. GIFA Holding’in son günlerde Yeni Bakış gazetesinde gündeme gelen Vergi Dairesi Amiri Salih Koçak ile bir sorunu yoktur. Salih Koçak hakkında ve kardeşleriyle birlikte yaptığı usulsüzlüklerle ilgili gazetemize gelen ihbarı gündeme getirmemizden dolayı, GIFA Holding’in hedef alınması hoş bir davranış değildir. Kamuoyunu bu şekilde yanıltmaya hakları yoktur. Vergi dairesi GIfa’yı hedef alarak basını susturmaya çalışmasın. Bu ülkede basın özgürlüğü vardır. İsmini vermek istemeyen bazı vatandaşların gazeteye yansıyan beyanları olmuştur ve olmaya da devam etmektedir. Gerek Vergi Dairesi gerekse herhangi bir kurumda olan yanlışlıkları ve usulsüzlükleri her zaman gündeme getireceğimizi belirtmek isterim.”

“Birçok kişi ve işletmenin vergi borçlarını nasıl sildiklerini açıklasın”

“Bu arada Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, bu şekilde kamuoyunu yanıltıcı açıklama yapacağına, bir mimara iş yaptırıp da parasını ödemek yerine söz konusu mimarın vergi borcunu silmesini ve daha birçok kişi ve işletmenin silinen vergi borçlarını açıklasın. Öte yandan, Sayın Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Yeni Bakış gazetesi tarafından ortaya atılan bu iddiaları araştırmaya başlayacak mı? Bu konuda da kendisinden bir açıklama bekliyoruz.” 

(YENİ BAKIŞ)

Editör: TE Bilisim