Ramadan, bu amaçla Yurt Dışı Kıbrıslı Türklerin Hakları Komitesi kurulduğunu açıklarken, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin seçme ve seçilme hakları modeli konulu konferanslar düzenleyeceklerini bildirdi.

Ramadan yazılı açıklamasında, yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının seçme ve seçilme haklarının nasıl kullandırılabileceği konusunda araştırmalar yapan KKTC’den hukukçu Osman Kasapoğlu başkanlığındaki ekiple işbirliği yapma kararı aldıklarını kaydetti.

Oluşturulan ekiple profesyonel bir çözüm önerisi hazırladıklarını ve bunu bir rapor şeklinde Kıbrıs’taki tüm partiler, basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin bilgisine getirdiklerini açıklayan Ramadan, yapılan çalışmaları daha ileriye götürebilmek için “Yurt Dışı Kıbrıslı Türklerin Hakları Komitesi”nin kurulduğunu da duyurdu.

Ramadan, bu doğrultuda hukukçu Osman Kasapoğlu’nun düzenlenecek konferanslarda uygun seçim ve oylama modeli konusunda katılımcıları bilgilendireceğini dile getirdi. Londra, Avustralya, Ankara, İstanbul ve en sonda Kıbrıs’ta bir konferans gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ramadan, konferansların Eylül 2015 sonuna kadar tamamlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Çözüm önerisinin, halka anlatılması ve halkın desteğinin alınması sonrasında, önerinin Konsey tarafından KKTC Meclisi’ne sunulacağını anlatan Ramadan, “Bu talebimizin haklılık tespiti için, KKTC Anayasa Mahkemesine intikali hiç istemediğimiz bir sonuçtur” dedi.

Ramadan, Londra’da düzenlenecek “Vatandaşların seçme ve seçilme hakları modeli” isimli konferansların tarihlerini ve yerlerini ise şöyle açıkladı:

“Güney Londra Konferansı: 23 Haziran Salı saat 19.00- 21.30 arası Güney Londra Türk Yaşlılar Derneği Lokali , St Laurence Centre, 37 Bromley Rd, Catford, SE6 2TS”

“Kuzey Londra Konferansı: 24 Haziran Çarşamba saat 19.00-21.30 arası Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, 628-630 Green Lanes, Haringay, London N8 0SD.”
Editör: TE Bilisim