KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan açıklamada, DAÜ-SEN ve bağımsız akademisyenlerin desteklediği konferansta İngiltere, Arjantin, İtalya, Türkiye ve Kıbrıs'tan 30 akademisyen katıldı.

Konferans, Federal Kıbrıs'ta Öğretmen Eğitimi; Akademik Etik; Yüksek Öğrenimde Nitelik ve Üniversitelerin Toplumsal İşlevi; Küreselleşme ve Federal Kıbrıs'ta Yüksek Öğrenim; Yüksek Öğrenimde Sendikalaşma başlıkları altında yürütüldü.

Konferansın gerçekleşmesine katkı koyan, KTÖS, DAÜ-SEN, AB Kıbrıs Temsilciliği, Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi LTD, BELÇA LTD, Radyo Mayıs TV, Fulbright Merkezi, Birleşmiş Milletler, Ledra Palace Otel gönüllüleri ve Dayanışma Evi'ne teşekkür edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“İki günde 150'ye aşkın kişinin izlediği konferansın ilk gününde KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konferansın başkanı akademisyen Mehmet Hasgüler ve AB Kıbrıs Ofisi Temsilcisi Andreas Kettis birer açılış konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk bölümü olan "Akademik Etik" temasında sunumlar gerçekleşti. Prof. Dr. Osman İnci, Prof. Dr. İsmail Doğan ve Yard. Doç. Dr. Ömür Yılmaz'ın makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Doç.Dr. Şefika Mertkan yaptı.

Öğleden sonra konferansın ikinci bölümü olan "Federal Kıbrıs'ta Öğretmen Eğitimi" başlıklı makaleler sunuldu. Prof. Dr. Lynn Davies, Yard. Doç. Dr. Münevver Özgür Özersay, Yard. Doç. Dr. Stavroula Philippou ve Akademisyen Çelen Dimililer'in makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Dr. Burçak Özoğlu yaptı.

Konferansın ilk gününün son bölümü olan "Üniversitelerin Toplumsal İşlevi ve Yükseköğrenimde Nitelik" başlığında sunumlar gerçekleşti. Prof. Dr Ali Baykal, Prof. Dr. Alicia Cabeduzo ve Akademisyen Rhain Webb’in makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü  Dr. Constandina Charalambus yaptı.

Konferansın ikinci gününün ilk oturumu "Federal Kıbrıs'ta Yüksek Öğrenim ve Küreselleşme" ve "Akademik Etik" başlıklarında gerçekleşti.  Dr. Nicos Anastasiou, Akademsiyen Despo Georgiou, Akademisyen Adamantini Peratikou, Yard. Doç. Dr. Miranda Christou, Alessandro Arienzo ve Dr. Claudio Franchi'nin makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr Ali Sıdkı Ağazade yaptı.

Konferansın ikinci gününün ikinci oturumu "Yükseköğrenimde Sendikalaşma" başlığında gerçekleşecek. Akademisyen Aslı Odman, Dr. Hakan Arslan, Dr. Gregoris İoannou, Akademisyen Sophia Stavrou ve Prof. Dr. Tarık Timur'un makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Yard. Doç. Dr. Mustafa Rıza yaptı.

Konferansın son oturumu " Federal Kıbrıs'ta Öğretmen Eğitimi" ve "Üniversitelerin Toplumsal İşlevi ve Yükseköğrenimde Nitelik" başlıklarında gerçekleşecek. Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Doç. Dr. Charis Psaltis, Dr. Danyal Öztaş, Yard. Doç. Dr. Naciye Kunt, Yard. Doç. Dr. Mehmet Kunt, Akademisyen  Buşra Nur Özer Musaoğlu, Prof. Dr. Alessandro Arienzo ve Dr. Claudio Franchi'nin makale sunduğu oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Andreas Demetriou yaptı.

Konferans, KTÖS Dış İlişkiler Sekreteri Gizem Kavaz’ın kapanış konuşması ile son buldu.”

Editör: TE Bilisim