Yüksekbaş Gıda ve Sanayi Ltd, sahte balın üretimiyle alakası olmadığını, bundan böyle de sözkonusu ürünleri pazarlamalarının mümkün olmadığını açıkladı. Açıklamada, “Şirketimiz üretici değil, dağıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütmektedir” denildi.

Sahte bir bal haberiyle gündeme gelen şirket, söz konusu ürünlerin dağıtım ve pazarlama teklifini, Kıbrıs Türk Arıcılar Birliği’ne kayıtlı bir üreticinin sağlık sertifikalarını sunması sonrasında kabul ettiklerini belirtti.

Arıcılar Birliği’ne kayıt belgesi, laboratuvar sonuçları ve sözleşme evraklarının ellerinde olduğu kaydedilen açıklamada, “Hiçbir şekilde, üretimiyle ilgili bir dâhilimiz söz konusu değildir. Kaldı ki, ürünleri paketleyen ve üzerine çok değerli markasını veren Özmelin Firması’da bu belgelere güvenerek,  bu ürünlerin en sağlıklı koşullarda paketlemesini yapmıştır ve kendileri de bu durumdan mağdurdur” denildi.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Çok sayıda Dünya markasını bünyesinde bulunduran şirketimiz, yerli üretimin de desteklenmesi ilkesiyle, yerli ürünlerin ülkenin tüm satış noktalarında yer alması için bir çok marka ile anlaşmalıdır. Aslolan sağlık sertifikaları ve gıda güvenlik belgeleridir. Söz konusu haberin, ilgili daireler tarafından, sanki üretimde de sorumluluğumuz varmış gibi lanse edilmesi yanlıştır. Üretim ile hiçbir alakamız olmadığı gibi, bundan böyle söz konusu ürünleri pazarlamamız da mümkün değildir”

Editör: TE Bilisim