Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, seçimin Kıbrıs Türk halkına yaraşır olgunluk içinde geçmesini temennisinde bulundu. Yorgancıoğlu, “Bizleri yarınlara taşıyacak, aydınlık geleceklere taşıyacak, dünyayla buluşacak bir kişinin bu seçim sonuçlarında başarılı olmasını diliyorum” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu oyunu Gönyeli İlkokulu’nda 57 numaralı sandıkta kullandı. Eşi ile birlikte oyunu kullanan Yorgancıoğlu, oyunu kullandıktan sonra basına açıklama yaptı.

Bugüne kadar partilerinin gösterdiği adayı öne çıkarmak adına epey bir çaba ortaya koyduklarını kaydeden Yorgancıoğlu, halkın da bugün kendi iradesini sandığa yansıtacağını kaydetti.

İkinci tur olacak gibi göründüğünü dile getiren Yorgancıoğlu, bütün bu süreçte bunu bilerek davranmak gerektiğini belirtti. Yorgancıoğlu, sonuç olarak seçilecek cumhurbaşkanının ülkenin bir beş yılını daha çok verimli bir şekilde kullanacağı bir süreç yaşanmasını diledi.

Yogancıoğlu’nun oy kullanmasını, aralarında yabancı ve Rum gazetecilerin de bulunduğu kalabalık bir gazeteci grubu izledi. Bazı televizyon kanalları da canlı yayınladı. 


Editör: TE Bilisim