Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan'ı kabul etti.

Görüşmede Başbakan Yorgancıoğlu'na Özel Kalem Müdürü Hüseyin Gürşan ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sedat Kılıç eşlik etti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla parti başkanının törenlere karılmadığını belirterek, Başkan'ın selamlarını iletti.

Gürhan, soydaş oldukları ve ırk bağları bulunan KKTC'ye önem verdiklerini, Kıbrıs'a kalıcı çözümün gelmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek, Türkiye Hükümeti’nden de, diğer ülkelerden yüzünü daha fazla Kıbrıs'a döndürmesini istediklerini söyledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na gösterilen yoğun ilgiden dolayı gururlandıklarını belirterek, KKTC olarak Türkiye ile bağların güçlenmesine önem verdiklerini vurguladı.

Türkiye hükümetlerinin zaten her zaman KKTC’ye destek verdiğini, ancak ülkede çözüm olmadığı sürece Kıbrıslı Türklerin hep uluslararası hukuk dışında kaldığını ve Türk devletleri dahil hiçbir devletle işbirliği yapamadığına, sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Yorgancıoğlu, bu yüzden Kıbrıs Türk halkını uluslararası hukuk içine alacak bir çözüm istediklerini vurguladı.

Yorgancıoğlu, çözüm için birlikte çalışmaları durumunda Kıbrıs Türk halkının diğer ülkelerle daha rahat işbirliği yapabileceğine de işaret etti.

Konuşmaların ardından ziyaret anısına plaket takdiminde bulunuldu. 
Editör: TE Bilisim