Eski Din İşleri Daire Başkanı Ahmet Yönlüer beraberinde 53 kişi ile YDP ye katıldı. 

Aynı zamanda bir dönem siyasi arenada mücadele eden HİS Partisinin de  Genel Başkanlığını yapan Yönlüer'in partiye katılımında Genel Merkezde bir tören düzenlendi. 

Törende konuşan Genel Başkan Erhan Arıklı YDP nin üye sayısının 5000 i geçtiğini söyleyerek hedeflerinin Mart sonuna kadar 7500 üyeye ulaşmak olduğunu söyleyerek bu rakama ulaştıklarında en çok üyeye sahip iki partiden biri olacaklarını söyledi.

Arıklı KKTC de iç ve dış konularda safların giderek belirginleştiğini söyleyerek Milli Davaya inanan herkesin milli bir mutabakat çerçevesinde bir araya gelmeleri gerektiğini, küçük hesaplaşmaları ve farklılıkları bir kenara bırakmanın şart olduğunu söyledi.

Arıklı sözlerine şöyle devam etti; " Milli mutabakat davetimize ilk icabet eden sevgili Ahmet Yönlüer ve dava arkadaşları oldu. Bize güç verdiniz. Sizinle daha da büyüyeceğiz. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız"...

Arıklı sözlerini şöyle sürdürdü; " Bazı kesimler bıkmadan ırkçı, ayrımcı damgasını vurmaya çalışıyorlar. Bugün merak ettim ve katılan 53  arkadaşlarımızdan 47 tanesi Kök Kıbrıslı. Mızrak çuvala sığmıyor beyler. YDP KKTC nin partisidir. Bunu anlayın artık"

Törende konuşan Ahmet Yönlüer ise Milli Mutabakatın şu anda en çok ihtiyaç duyulan şey olduğunu söyleyerek, bu davete icabet etmemin milli bir görev olduğunu söyledi. 

Yönlüer sözlerine şöyle devam etti; "Siyasette HİS parti döneminden kalma ukdeler var içimizde. Yarım kalan heyecanlarımızı aynı yolun yolcusu, aynı davanın savunucusu YDP de yaşayacağız. Yolumuz açık olsun"

Tören yeni üyelerin kendilerini tanıtması ve rozet takılması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim