YKP, kavşakları ve çemberleri yeteri kadar aydınlatılmadan, yol güvenliği tamam olmadan, banketleri ve refüjlerinde çalışmalar devam ederken yeni Güzelyurt-Lefke yolunun trafiğe açılması başka ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkaracağını savunarak bundan ciddi kaygı duyduğunu belirtti.

YKP Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, Lefkoşa-Güzelyurt yolunun geçmiş yıllarda tam anlamıyla tamamlanmadan açıldığını ve bir sürü kaza yaşandığını anımsatarak, bu güzergahtaki yol güvenliğinin de hâlâ tartışmalı olduğunu kaydetti.

Açıklamada, Güzelyurt-Lefke yolunda da, özellikle çemberlerin hala tamamlanmamış olduğu, çalışmaların sürdüğü belirtilerek “Yol resmi olarak açılmamasına rağmen, kullanılmaktadır ve süren çalışmalardan dolayı, şantiye alanı tanıma girmektedir, iş makineleri orda çalışmalarını sürdürmektedir” denildi.

YKP, iş sağlığı ve güvenliği kuralları çerçevesinde bile yolun bugünden ulaşıma kapatılması gerektiğini ileri sürerek, bunun yanında Türkiye’den gelen firmaların kendilerine göre ters olan Kıbrıs’ın kuzeyindeki trafik akışında, daha önce yaşanan virajlarda ters eğilim verilmesi gibi konularının da yeteri kadar etüt edildiğine inanmadığını belirtti.

Bölgede yaşanan trafik kazalarına değinilen açıklamada, trafiğin ciddi bir sorun olduğu, kazaların hızla arttığı belirtilerek, “trafiğin milli şovlara dönüştürülemeyecek kadar ciddi konu olduğu” ifade edildi.
Editör: TE Bilisim