YKP binasında düzenlenen basın toplantısında, YKP Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik aldığı karar açıklandı. Kararı içeren basın açıklamasını Yürütme Kurulu Üyesi Faika Deniz Paşa ile Parti Meclisi Üyesi Münevver Özakalın okudu.

Açıklamada, “Söylenenlerin anlamsızlaştığı, kelimelerin pratiğe dökülmediği,reklamın iyisinin kötüsünün fark etmediği ve bu anlayışın örgütlere de yansıdığı bir zamandan geçildiği” savunuldu.

“Eylem ve söylem birlikteliği, anlayış ve ilkeler birlikteliğini gerektirir ki zaten seçime katılan hiçbir örgüt bu anlayışla yüzleşmek istememiştir. Bu şartlar altında YKP 19 Nisan’daki seçime katılma sebebi bulamamıştır” ifadeleri yer alan açıklamada, seçimlere katılmamanın YKP’nin sesini duyurması açısından daha faydalı olacağı kaydedildi.

ALTERNATİFSİZLİK

“YKP bugünkü mevcut durumda, kimseye hayırlı olmayacak bu seçimlere hayır denmesini böylesi bir alternatifsizlikte sistem içi alternatiflerden bir kopuş olarak düşünmektedir” denilen açıklamada, KKTC’deki sistemin “etki alanı daraltılmış” olduğu veseçim döneminde sadece yandaşların çıkarlarını koruyacak anlayışın ön planda olduğu iddia edildi.

YKP’nin barış, ekoloji, toplumsal cinsiyet eşitliği, anti militarist, emek ilkeleri temelinde atılacak adımları destekleyeceği kaydedilen açıklamada, “YKP umudu kırılanları alternatif arayanları bu anlayışla birleşmeye çağırır” denildi.

Bir soru üzerine Faika Deniz Paşa, “Seçim için verilen seçeneklerin hiçbirinin bir alternatif olmadığını, bizim düşlediğimiz dünyanın veya coğrafyanın düzenlenmesi için hiçbirinin bir alternatif olmadığını düşündüğümüz için, (halka) sandığa gitmeme veya sandığa gidip de alternatifsizlikten dolayı yapılabilecek şeyler olabilir temelinde düşünmeleri için çağrı yapıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim