Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu, Ercan Havaalanı ile ilgili sözleşmenin 21. maddesindeki 6 aylık “faaliyet raporlarının” kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

YKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, YKP Yürütme Kurulu Ercan Havaalanı’ndaki usulsüzlüğün Hükümet tarafından üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia ederek, bu konuda Meclis’in yürüttüğü araştırmayı da eleştirdi.

Ortada ihale olup olmadığının Merkezi İhale Komisyonu’na sorulabileceğini kaydeden YKP Yürütme Kurulu, 10 Aralık 2012’de dönemin bakanı Ersan Saner ve Sunat Atun tarafından imzalanan sözleşmeyle Ercan Havaalanı’nın 25 yıllığına işletme devrinin yapıldığı kaydedilerek “Yani Kıbrıslı Türkler olarak zararımız korkunçtur. YKP olarak talebimiz adı geçen sözleşmenin 21. maddedeki 6 aylık ‘faaliyet raporlarının’ hemen şimdi kamuoyuna açıklanmasıdır” denildi.

Açıklamada, Saner ve Atun başta olmak üzeri tüm Ulaştırma ve Ekonomi Bakanlarının dönem göz önüne alınarak kendilerinin ve ailelerinin mal varlıklarının araştırılması ve suç unsuru bulunması halinde yargılanmalarının talep edildiği ifade edildi.

Açıklamada, YKP’nin Sendikal Platform’un Sayıştay, Ombudsman ve Başsavcılığı göreve davet etmesine destek verdiği ve bu yönde yapılacak girişimin parçası olmaya hazır olduğu da kaydedildi. 
Editör: TE Bilisim