Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar, Karpaz’da yol iyileştirme maksadıyla yapılan çalışmaların amacını aşarak, adeta çevre katliamına dönüştüğünü belirterek, “Bu katliam bir an önce durdurulmalı, başka Karpaz yok” dedi.

Karpaz Milli Parkı’nda, yasalar ve kurumlar çiğnenerek, yol genişletme adı altında doğanın ırzına geçildiğini ve geriye dönülmez büyük tahribat yapıldığını belirten Yılmabaşar, “Geçmiş hükümet döneminde tüm itirazlara ve karşı çıkışlara rağmen, doğal güzellikleri ve çevreyi yok etme pahasına elektrik getirildi, şimdi de yol çalışması adı altında doğa mahvediliyor” dedi. 

Dünyanın hiçbir ülkesinde milli parklarda böylesi bir çevre katliamının yapılmadığını   belirten Erkut Yılmabaşar, Kuzey Kıbrıs’ın mukayeseli üstünlüğü olan tarihi ve doğal çevrenin korunacağına, tam tersine yok edilmesine seyirci kalınmaması gerektiğini kaydetti. Yılmabaşar, TDP olarak katliamın durdurulması adına yapılacak her türlü eyleme destek vereceklerini açıkladı.

Çevrenin gelecek nesillere kirletilmeden ve korunarak aktarılmasının tüm insanlığın borcu olduğunu belirten Yılmabaşar, “Tarihi ve doğal çevre tüm insanlığa aittir. Böylesi güzellikleri ve varlıkları yok edecek her türlü icraata karşı çıkmak bir insanlık görevi olmalıdır” dedi.

Koltuk uğruna mahkemelerde yatıp kalkan Başbakan ve UBP’li yetkililerin ülkenin geleceğinin yok edilmesine seyirci kaldıklarına da dikkat çeken Yılmabaşar, daha fazla geç kalmadan yaşanan katliamın bir an önce sonlandırılmasını talep etti. 

Editör: TE Bilisim