ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek üzere lise ve üniversite öğrencilerine düzenlenen “Yılın Yeşil Beyinleri” Uluslararası Proje Yarışması’nda heyecan dorukta...

Bu yıl Kuzey Kıbrıs Turkcell'in sponsorluğunda gerçekleştirilen "Yılın Yeşil Beyinleri" Yarışması'nda finale kalan lise ve üniversite takımları sunumlarını, 25 Eylül Perşembe günü iş dünyasının ve akademik dünyanın değerli isimlerinden oluşan jüri önünde gerçekleştirecekler. Finalist liselerin sunumu 09:30 ile 12:15 arasında, üniversitelerin sunumu ise 13:45 ile 16:30 arasında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu KKM Amfi 3'te gerçekleşecek.

Milliyet Gazetesi eğitim köşe yazarı Abbas Güçlü, Synergy Küresel Enerji kurucu ortağı Yusuf Ertaç, T.C. Bilim, Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı AB Uzmanı Abdullah Buğrahan Karaveli, Intel Türkiye AR-GE Direktörü Aslı Arslan, Lefke Avrupa Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Türkman, Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülfem Bakan, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kağan Tuncay, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Makina Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Sönmez, VEN ESCO Genel Müdürü Arif Künar'ın yer aldığı lise ve üniversite jürisinin yaptığı değerlendirmenin ardından yarışmanın ödül sahipleri, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun 26 Eylül’de gerçekleştirilecek yeni akademik yıl açılış töreninde ilan edilecek.
17 farklı ülkeden 271 projenin yarıştığı Uluslararası Proje Yarışması’ndai ilk üçe giren takımı oluşturan üniversite öğrencileri, bireysel olarak ödüllendirilecek. Birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, ikinci takımın üyeleri 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilirken, tüm finalistleri bir de KKTC gezisi bekliyor. Uluslararası Kavram Proje Yarışması’nda ise birinci olan liseli takım 1.000 Euro, ikinci olan takım 750 Euro, üçüncü olan takım ise 500 Euro ve tüm finalistler KKTC gezisi ile ödüllendirilecek.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu
Kurumsal İletişim Müdürlüğü
Kalkanlı-Güzelyurt
 
Editör: TE Bilisim