Karaoğlanoğlu bölgesinde yasaya aykırı bir biçimde inşa edildikten sonra Girne Belediyesi tarafından yargıya taşınan kaçak otel inşaatı ile ilgili hukuksuzluk büyüyor.

Girne İnisiyatifi adına Mustafa Berktuğ tarafından yapılan açıklamada Girne Belediyesi ile Kaya Oteller Grubu arasında yapılan protokol gereği ilgili firmanın 1 Temmuz’dan itibaren 30 gün içerisinde yıkılmasını taahhüt ettiği kaçak katlarla ilgili hiçbir işlem yapılmadığı belirtildi.

Berktuğ açıklamasında “Geçtiğimiz ay Girne İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamaya cevap veren Girne Belediye Başkanı Sn. Nidai Güngördü, konunun takiplerinde olduğunu ve firmanın 1 Temmuz’dan itibaren 30 gün içerisinde yıkım işlemini gerçekleştireceğini mahkeme huzurunda taahhüt ettiğini söylemişti, buna karşın henüz hiçbir işlem yapılmadı” dedi. Hukuksuz bir uygulamanın sürekli olarak ertelenmesine göz yumanların hukuksuzluğu yapanlar kadar suçlu olduğuna vurgu yapan Berktuğ, Girne Belediyesi’nin konuyla ilgili atacağı adımları açıklamasını beklediklerini söyledi. Hukuksuzluk büyüyor Bu arada kaçak katların yıkılmamasına ilaveten bahse konu otel inşaatının planlama onayına ve ÇED raporuna aykırı bir biçimde kıyıda kazı ve dolgu işlemleri yapıldığını belirten Berktuğ, “Haftalardır gitmediğimiz makam kalmadı ancak herkes topu birbirine atıyor” dedi. Girne Belediyesi, Girne Kaymakamlığı, Çevre Koruma Dairesi ve Şehir Planlama Dairesi’ne konuyla ilgili başvuru yaptıklarını aktaran Berktuğ, son olarak Girne-Çatalköy İmar Planı Taslağı halkın katılımı toplantısında konuyu gündeme getirdiklerini bildirdi. Berktuğ, “Şehir Planlama Dairesi Müdürü Sn. Türkmen Yiğitcan bu toplantıda sorduğumuz soruya karşılık konudan haberdar olmadığını ancak başvurulması halinde gereğini yapacağını söyledi. Biz de bir dilekçe ile Şehir Planlama Dairesi’ne başvurumuzu yaptık. Şimdi gereğinin yapılmasını bekliyoruz ve konuyu takip etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilisim