Girne Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre çalışmalar Bandabulya ve çevresinin canlandırılması amacıyla kurulan Bandabulya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi tarafından yürütülüyor.

İkinci etabı kapsayan kulenin batı tarafındaki sağlamlaştırma çalışmalarının 7 Kasım’da başlayacağı kaydedilen açıklamada, ikinci etabın yaklaşık altı haftada tamamlanacağı, eş zamanlı olarak da kulenin ön tarafında tanıtım panosu montesi ve çevre düzenlemesi yapılacağı ifade edildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültürel Miras Uzmanı Doç. Dr. Müge Şevketoğlu rehberliğinde devam eden çalışmaların, uzman kişilerce takip edildiğini vurguladı.

Güngördü, bölgenin halkın ve ülkeye gelen turistlerin keyifle gezebilecekleri bir yer olması için çalışmalara devam ettiklerini de belirtti.

Yıkık olan sur duvarının restorasyonunun ardından, bölgedeki Chrysopolitissa Kilisesi’nin tavanın yapılmasına başlanacağına işaret eden Güngördü, kilisenin röleve çalışmalarına başlandığını ve teknik detayların kararlaştırıldığını, hazırlanacak dosyanın Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulacağını ifade etti. Güngördü, “Bu bölgenin söz verdiğimiz gibi aktif olarak kent yaşamına katılmasını, turizme kazandırılmasını ve bölgeye ilginin artmasını amaçlıyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim