Başbakan Özgürgün, Yeşilırmak Direniş’inin 43’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, Yeşilırmak Direnişi’nin Kıbrıs Türkü'nün toplumsal varoluş mücadelesinin en anlamlı direnişlerinden biri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, şöyle devam etti:

“Bu anlamlı direniş, yıllarca bu adada Türk varlığının sürdürülmesi için verilen zorlu mücadelelerin ve Kıbrıs Türkü’nün bugünlere nasıl geldiğinin anlaşılması açısından büyük bir öneme sahiptir. Tarihimizde onurlu bir direniş olarak yerini alan Yeşilırmak Direnişi’nde, tüm zor şartlara rağmen vatan müdafaası uğruna halkımız canını ortaya koyarak, bir kez daha hiçbir esareti kabullenemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Yıllarca süren bu zorlu mücadelelerde halkımızın kararlılıkla sergilediği irade, Anavatanımıza olan inanç ve güven sayesinde Kıbrıs Türkleri kendi özgür ve bağımsız devletine kavuşmuştur”

Yeşilırmak Direnişi gibi “destanları” yeni nesillere aktarmanın bir görev olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, “Kıbrıs konusunda bugün gelinen aşamada, gerçeklerin kabul edilmesi gerektiği, egemenliğimizden ve Anavatan Türkiye’nin garantörlüğünden asla taviz vermeyeceğimizin anlaşılması gerektiği düşüncesindeyim” ifadesini kullandı.

Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk mücadelesinde yer alan mücahitlere ve gazilere minnet, şehitlere ise rahmet diledi.

Editör: TE Bilisim