Geçtiğimiz yıl Dipkarpaz Belediyesi, Girne Amerikan Üniversitesi ve Dipkarpaz İlkokulu işbirliği ile “Yeşil Bir Gelecek İçin Karpaz GAÜ El Ele” sloganı ile gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğinde 2 bin’nin üzerinde ağaç GAÜ Karpaz Kültür Ormanı alanına dikildi.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ Karpaz Kültür Ormanına bölge halkı, GAÜ öğrencileri ve Akademisyenleri tarafından Kıbrıs Türk kültürü içerisinde maddi önemi yanında manevi önemi ve anlamı bulunan zeytin, ceviz, badem, dut, nar ve narenciye fidanlarının geçtiğimiz dikiminin gerçekleştirildiği belirtilerek, bu yıl bir çok fidanının mevye vermeye başladığı ifade edildi. GAÜ Karpaz Kültür Ormanı ile birlikte gerçekleştirilen arı ormanı projesinin de bölge halkı ve arıcılık oteriteleri tarafından yoğun ilgili gördüğü ve yüksek verimlilikle devam ettiği bildirildi.

Karpaz Balı Dünyaya Tanıtılacak
Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Fuar Alanında gerçekleştirilen 8’inic KKTC Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makinaları Fuar’ında boy gösteren GAÜ Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Karpaz’da kurulan arı ormanının ilk ürünlerininde sergilendiği fuarda, Karpaz bölgesinin kendisine özgü balı ve bölgenin eko turizmdeki gelişimi yansıtılarak Karpaz tanıtıldı.
 
Editör: TE Bilisim