Yeniboğaziçi’nde bugün gerçekleştirilmiş olan toplantıda, projeye kimlerin nasıl başvurulacağı hakkında girişimciler bilgilendirildi.
TC yardım heyetinin katkı sağlayacağı projede girişimcilerin düşüncelerini geliştirmede katkıda bulunulacağına değinildi.
Daha öncelerde gerçekleştirilen girişimcilik derslerinin ardından, girişimcilik projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda üreticilerin neyi nasıl üreterek ne fiyata satılabileceğine kadar girişimcilere bilgi verildi.
Yeniboğaziçi Belediyesinin başlatmış olduğu Yerli Ürün Pazarı Projesi’nde 25 dükkan açılarak evdeki ürünlerin bu dükkanlarda satılması ile hem turistlerin dikkatini çekmek hem de bölge ekonomisinin canlanması amaçlanıyor.
Gerçekleştirilen toplantıda açıklama yapan Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, ülkenin ekonomisine katkıda bulunacaklarını,ve bu proje ile ilgili Turizm bakanı ile de görüşme yaptıklarını söyleyen Demir, bu proje ile bölgeye turist çekebileceklerini sözlerine ekledi.
KKTC Girişimcilik projesi Eğitim, Danışmanlık ve Destek aşaması şeklinde üç kademede gerçekleşecek.
Yaklaşık olarak 3 Milyon TL destek sağlanacak projede kişi başına en az 10 Bin, en fazla ise 100 Bin TL destek sağlanabileceği belirtildi.(MHA)

 
Editör: TE Bilisim