Yeniboğaziçi Belediye başkanı Cemal Biren bölgede çöp toplama etkinliği düzenleyen duyarlı vatandaşlarla birlikte çöp topladı.
Biren şu açıklamayı yaptı;
Çevre insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları, fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel bir ortamdır.

Yani kısaca canlı varlıkları etkileyen dış tesirlerin tümüne çevre denir. Çevre geleceğimiz için çok önemli katkılarda bulunur. Eğer çevremizi kontrol altında tutamazsak, bu bizim için ilerde pişman olunacak bir duruma gelir.
Yaşam ve çevre birbirlerine bağlı iki önemli yaşam çerçevesidir.
Bu çerçevede Yeniboğaziçi bölgesinde ki duyarlı vatandaşlar bölgede temizlik kampanyası düzenleyip, sahili temizlemeye çalıştılar. Biz de bu vatandaşlarımızla birlikte çevrenin daha fazla güzel manzaralara tanık olması için elimizden geleni yapacağız.

ÖZCAFER
Bu bölge turistlerin yoğun olarak yürüyüş yaptıkları ve etrafta Otellerin bulunduğu bir bölge, o nedenle çevremizi temiz tutmalıyız ki ülkemize gelen turistler çöpleri değil doğal güzelliklerimizi görsünler.

BİREN
Bölgemiz turistik bir bölge ancak temiz tutmayı bilmiyoruz o nedenle zaman zaman bu tür etkinlikler düzenleyerek çevreye duyarlı insanlarımızla buraları temizliyoruz. Yine de katılım az oldu ileriki haftalarda daha da yoğun bir katılımla Yeniboğaziçi bölgesini temizleyip halkımızın ve de turistlerin daha güzel bir doğada gezinti yapmalarını sağlayacağız.
 
Editör: TE Bilisim