Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu, 19 Ocak’ta gerçekleştirdiği Genel Kurul’da seçilen yeni yönetime bazı üyelerin yaptığı itirazın yasal çerçeveyi aşarak “karalama” boyutuna gelmesini “üzücü ve düşündürücü” olarak niteledi.

KTMD GMYK’dan yapılan yazılı açıklamada, bu durumun açıklama yapma zorunluluğu doğurduğunu ancak bundan sonra  bu konuda bir daha basına herhangi bir açıklamada bulunulmayacağı belirtildi.

Açıklamada, “Görevimizi büyük bir dikkat ve titizlikle yapmaya devam edeceğiz. Bizimle yüz yüze görüşmek isteyen herkese kapılarımız açıktır” denildi.

Cumhuriyetin kuruluş aşamasına gelinceye kadar geçen mücadele yıllarında, TMT-Mücahit direnişinin çok önemli bir rol oynadığı kaydedilen açıklamada, bu nedenle TMT-Mücahit Derneği’ne sürekli haksız saldırılar gerçekleştiği ifade edildi.

Bu tip haksız ve art niyetli saldırılarla sıklıkla karşılaşıldığı ve bu kez saldırıların çok daha yakından gelmiş olmasının üzücü olduğu kaydedilen açıklamada, “hiçbir saldırı ve çamur bizi görevimizi sürdürmekten alıkoyamayacaktır” denildi.

Editör: TE Bilisim