Yunanistan’da seçilen yeni hükümet, Kıbrıs’a dair yansımaları ve Kuzey Kıbrıs yatırımları konularına değinen Reha Arar, sıra dışı ve akıllı bir insan olan Aleksi Çipras’ın Kıbrıs sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

Yunanistan’da yapılan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran başbakanlık seçimlerini değerlendirerek programa başlayan Reha Arar, önceki hükümetlerin göstermediği yapıcı tutumun Çipras hükümetinden gelebileceğini belirtti. Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde Kuzey ve Güney’in aynı anda kazançlı çıkacağını belirten Reha Arar, “Güney Kıbrıs halkı birleşmeye istekli. Böyle bir durum onları da rahatlatır. Bu durumun olumlu etkileri her iki tarafa da yansır. Kuzey Kıbrıs üzerindeki haksız izolasyon çözeceği gibi Kuzey ve Güney’de turizmin patlamasına, yeni yatırımların gelmesine, özellikle Türkiye’den yeni yatırımcıların Kuzey Kıbrıs’a gelmesine neden olur. Kısacası Kıbrıs’ta turizm gelişir. Böylece her iki tarafın ekonomisi de rahatlar, her iki tarafta da turizm artar. Çünkü, başka bir sektör yok Kıbrıs’ta” dedi.

Rusya’da yaşanan ve dünyayı etkileyen Ruble krizine de değinen Reha Arar, bu durumdan Türkiye’nin de etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, yeni pazarlarla bu açığın kapatılabileceğini söyledi. Kendilerinin Merit Grubu olarak sürekli bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve sonucunda Ortadoğulu turisti Kuzey Kıbrıs’a çekmeyi başardıklarını söyleyen Reha Arar, “Özellikle yeni otelimiz Merit Royal’e Ortadoğu’dan büyük ilgi var. Tanıtımlar ve Borajet ile yaptığımız çalışmalar sonucu Adana üzerinden Ada’ya arap turistleri taşıyoruz. Lübnan’da, Beyrut’ta, Kuzey Kıbrıs ve özellikle Merit Royal Hotel’imiz artık tanınıyor” dedi.

Kuzey Kıbrıs turizmine dair değerlendirmeleriyle programa devam eden Reha Arar, 2014 yılının Kuzey Kıbrıs turizmi açısından olumlu geçtiğini ve büyüme ile kapattıklarını söyledi. Büyüyen yatırımlarla ve hizmet kalitesiyle Kuzey Kıbrıs’da ana sektör olan turizmin gelişmekte olduğunu söyleyen Reha Arar, cesur yatırımcılar sayesinde çok daha iyi işler yapılabileceğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim