CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ile Genç Profesyonelleri ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Siber’e ziyaretleri esnasında CTP-BG Güzelyurt milletvekili Armağan Candan ve Gençlik Örgütü üyeleri eşlik etti.

TOPLUM LİDERİ STATÜSÜNÜ KULLANACAĞIZ
Siber ilk olarak Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na bağlı Genç Profesyonelleri ziyaret etti. KKTC Cumhurbaşkanı’na bugüne kadar hep müzakereci gözüyle bakıldığını aktaran Siber, Kıbrıs sorununun ülkedeki birçok sorunun anası olduğunu ancak günlük yaşamın da devam ettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanının aynı zamanda toplum lideri statüsüne de sahip olduğunu kaydeden Siber, bu statünün uluslararası alanda tanınmışlığı olduğunu ifade etti. Kıbrıs müzakerelerinde çözüm odaklı çalışırken toplum liderliği şapkasını daha aktif kullanacaklarına vurgu yapan Siber, bu yolla birçok kapıyı açabileceklerini işaret etti. Toplum lideri statüsünün tanınmış olmasına rağmen bazı ambargoları kırmak için son beş yılda aktif olunmadığını belirten Siber, “Toplumsal haklarımızı talep etmek için aktif olacağız. Cumhurbaşkanlığı statüsü hiç kullanılmadı ama bu kez kullanılacak. Müzakerelerin seyrini değiştirmek için Kıbrıs’ta Atılım Çalışma Grubu ile katılımcı bir anlayışla aktif, girişimci müzakere sürecini başlatacağız. Ayrıca iç konularda da çalışma grupları oluşturacağız” diye konuştu.

LİDERİN SESİ DUYULMALI
Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB)’ı ziyaret eden Siber, cumhurbaşkanlığında içe yönelik projeler yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığının icraat makamı olmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Siber, “İş bitiriciyseniz yaparsınız” dedi. Beş ana başlıkta çalışma grupları ve bu çalışma gruplarına bağlı inisiyatifler kurulacağını aktaran Siber, bu masalarda toplumun ihtiyaç duyduğu konularda projeler üretileceğini aktardı. Aktif ve dinamik bir müzakere süreci yürütebilme adına uluslararası ilişkilerde uzman insanlardan atılım grubu oluşturulacağının altını çizen Siber, yurt dışından yabancı gazetecilerin ülkeye davet edilerek Kıbrıs Türk halkının durumunu, yaşadıklarını, beklentilerini anlatacaklarını, örtülü ödeneğin de bu yüzden var olduğunu vurguladı. Toplum liderinin dünyada görünür olmasının halkın da görünür olması anlamına geleceğinin altını çizen Siber, liderin sesi duyulan biri olması gerektiğini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim