Basın Kartı Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, komisyon basın kartı başvurularını değerlendirerek sonuçlandırdı.

Komisyon, basın kartı için ilk kez yapılan, sürekli basın kartı ve basın kartı yenileme başvurularını, tüzük kurallarına göre değerlendirerek, gerekli kararları üretti.

Yapılan başvurularında eksik belge veya başvuru formlarında eksik formalite bulunan gazetecilerin basın kartlarının, bu eksikliklerin giderilmesi durumunda hazırlanarak verileceği kaydedildi.

Basın Kartı Komisyonu ayrıca, Haziran 2015’den itibaren, basın kartı başvurularının, tamamen internet üzerinden ve herkese açık ve şeffaf bir şekilde yapılmasına karar vererek, bunun için Basın Kartı Komisyonu web sitesinde gerekli teknik yapılandırmaya gidilmesi için gerekli girişimleri başlattı.

Basın Kartı Komisyonu’nun alacağı kararlar ve tüm sarı basın kartı sahibi gazetecilerin belli bir formatta hazırlanmış özgeçmişleri, yeniden düzenlenecek sitede yer alacak.

Basın Kartı Komisyonu tüzük kuralları gereğince, aranan nitelikleri kazandığını saptadıkları Kıbrıs Türk Kameramanlar Birliği’nin Komisyon’da bir üye ile temsil edilmesini de olumlu değerlendirerek karara bağladı.
Editör: TE Bilisim