KTÖS, bugün okulu ziyaret ederek, eylem yapan velilere desteğini dile getirdi. TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sendikanın itirazlarına rağmen Yedikonuk ve Büyükkonuk ilkokullarını birleştirme kararı aldığını söyledi.

Her iki okulun öğretmen kadrolarının buna göre düzenlenerek, azalttığını kaydeden Maviş, Büyükonuk’un 4 yaş, anasınıf, 1’inci ve 2’nci sınıf olmak üzere ‘küçükler okulu’; Yedikonuk’un 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci sınıf olmak üzere ‘büyükler okulu’ olarak düzenlenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Maviş, KTÖS’ün iki köy okulunun birleştirilmesi konusunda velilerle, okul aile birlikleri ve öğretmenlerle görüşülmesi, sürecin gönüllülük esasına göre yürütülmesi şeklinde talebi olduğunu ancak bakanlığın böyle bir yol izlemediğini savundu.

Bakanlık yetkililerinin daha sonra bölgede düzenlenen toplantıda velilerle bir araya geldiğini, velilerin böyle bir uygulamaya şiddetle karşı olduklarını beyan etmesiyle Eğitim Bakanlığı’nın geri adım attığını savunan Maviş, konunun basında da yer aldığını belirtti.

“YEDİKONUK İLKOKULU’NDA 3 ÖĞRETMEN EKSİK. OKULUN MÜDÜRÜ DE YOK”

Büyükonuk İlkokulu’nun eğitim-öğretime 6 öğretmenle devam ettiğini ancak Yedikonuk’ta
2 sınıf, 1 de 4 yaş olmak üzere toplam 3 öğretmen ve müdür eksiği olduğunu söyledi.

Yedikonuk İlkokulu Okul Aile Birliği’nin Eğitim Bakanlığı’nın geri adımından sonra okuldaki öğretmen eksikliğinin tamamlanmasını beklediğini ancak öğretmen eksikliğinin tamamlanmadığını savunan Maviş, velilerin de bu duruma tepki göstermek için çocukları okula göndermediğini kaydetti.

“YEDİKONUK’TAKİ EYLEMİN BENZERİ DİĞER OKULLARDA YAŞANABİLİR”

“Bu eylemin uyarı olarak alınmasını temenni ediyoruz” diyen Burak Maviş, Kumyalı, Ziyamet ve Dipkarpaz ilkokullarında da öğretmen eksikliği olduğunu söyledi.

Bakanlığın bu okullarda da kadro azaltarak, sınıf birleştirme yoluna gitmek istendiğini savunan Maviş, velilerin bu uygulamaya karşı olduğu görüşünü ileterek, “Yedikonuk’taki eylemin benzeri diğer okullarda yaşanabilir” dedi.

“DİPKARPAZ İLKOKULU’NDA ÇALIŞMA HUZURU HALEN SAĞLANAMADI”

Dipkarpaz ilkokulu konusunda da bir açıklamada bulunan KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, okulda halen çalışma huzurunun sağlanamadığını kaydetti.

Dipkarpaz İlkokulu’nda kadrosu bulunan 17 öğretmenden 16’sının görev yerinin değiştirilmesi için bakanlığa başvurduğunu söyleyen Maviş, “Eğitim bakanlığı sorunu çözmek yerine öğretmenlerin yerlerini değiştirmek için girişim yaptı; kimi öğretmenin yeri değişti, kiminin değişmedi” dedi.

Bu okulda hem polise, hem de basına intikal eden istenmeyen olaylar yaşandığını anımsatan Maviş, konuyla ilgili girişimde bulunmama eleştirisinde bulunduğu bakanlıktan “okul müdürünün görev yerinin değiştirmesi, buradaki konuyu soruşturması ve gerekli önlemleri alması” talebinde bulundu.
Editör: TE Bilisim