Kıbrıs Türk Toplumu’na dayatılan siyasal rejimin gerçek yüzü Yakın Doğu Üniversitesi sahibi Sn. Suat Günsel’in açıklamalarından bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Sn. Günsel bugüne kadar kendine hizmet eden rejimin çatırdadığını gördüğü için Sn. Eroğlu’nu yardıma çağırmaktadır. Yaptığı açıklamada saadet zinciri kurup yandaşlarına partizanca dağıtım yapan işbirlikçi Ulusal Birlik Partisi’nin bölünmesinin önlenmesini, Kıbrıs Türk Toplumu’nun yaşadığı ayrılıkçı düzenden hoşnutsuzluğunun arttığını ve Ankara’daki çevrelerin de bu olaylardan rahatsızlık duyduğunu ifade etmektedir.
Adanın kuzeyinde Türkiye tarafından yönetildiği açık olan ayrılıkçı rejim tel tel dökülürken, bu rejimden geçinenlerin de menfaatlerinin sarsıldığı açıktır. Devlet okullarına ayrılan bütçe kısıtlanıp, özel okullara halkın verdiği vergiler aktarılırken sesini çıkarmayan, Lefkoşa Türk Belediyesi’ne olan borçlarını ödemeyenlerin ülkede yaşananları bahane ederek, toplumu düşünür görünmeleri gerçekten gülünçtür. Ankara hükümetleri ile kol kola, topluma dayatılanları kabul edip AKP’ye alkış tutan Sn. Suat Günsel’in yasal olarak herhangi bir yaptırım yetkisine sahip olmadığını bildiği halde Sn. Eroğlu’na yazı göndermesi “darbe” talep etme anlayışının bir ürünüdür. Sn. Eroğlu’na olağanüstü hal ilan etmeye dönük bu çağrı, rejimden beslenenlere yakışan bir açıklamadır.
Adamızın kuzeyinde Türkiye tarafından kurdurulan ayrılıkçı rejimin bekçileri ve bu rejimden beslenenlerin feryatları, Kıbrıs Türk toplumunun varlığına hizmet etmemektedir. Kıbrıs Türk toplumuna yaşatılan bu rezilliğin ve yıkımın sorumluları bundan kaçamayacaklardır. Kıbrıs Türk toplumunu yok oluşa sürükleyenlerin feryadı, toplum için bir sevinçtir.

Saygılarımızla,

Şener Elcil
KTÖS
Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim