YDÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin Oku Okut sloganıyla yola çıktığı kitap toplama kampanyası bu yıl da gerçekleştirildi.

Okudukları kitapları Lefkoşa Merkezi Cezaevi Kütüphanesi için bağışlayan YDÜ öğrencileri cezaevindeki insanlara sosyal yaşamın kapılarını açmak ve onlara hayatı seyretmek yerine, okuyarak yaşamaları için ışık tutmaya çalıştı. Daha önceki yıllarda sürdürülen kitap toplama kampanyalarıyla başlayan sosyal sorumluluk bilinci kampanyaya katılanları ve daha önemlisi cezaevi sakinlerini mutlu etti.

YDÜ Büyük Kütüphanesi'nden Büyük Destek

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinin gösterdiği çaba ve duyarlılığıyla toplanan kitaplara YDÜ Büyük Kütüphane’si de çok sayıda kitap bağışlayarak destek verdi.

Kitap toplama projesini yürüten öğrencilerin danışmanlığını üstlenen ve projenin hayata geçmesine vesile olan İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç öğrencilerin ve üniversite kütüphanesinin sosyal sorumluluk bilincine örnek teşkil ettiğini ve okuyarak okutmanın önemli olduğunu bunun için de kitap bağış kampanyalarının devam edeceğini söyledi.

8 bin adet kitabın bulunduğu Lefkoşa Merkezi Cezaevi Kütüphanesi’ne bağışlanan çeşitli konulardaki 200’ü aşkın kitap ve derginin tesliminde Lefkoşa Merkezi Cezaevi Müdürü Salahi Hoca, Müdür Muavini Derviş Çebiç, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ufuk Altunç ve ‘Oku Okut’ projesini üstlenen YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Hıdır Karakaya ve sınıf arkadaşları hazır bulundu.
Editör: TE Bilisim