Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, İsrailli alıcılar ile Ukraynalı vericiler arasında yasa dışı organ nakli ticareti yapıldığına dair şüpheler olduğu duyumları üzerine, denetim yapmak için giden bakanlık ekibine, Hastane yönetimi tarafından izin verilmediğini açıkladı.

Gülle, Hastane yönetimi tarafından ekibe, sonraki gün gelmelerinin söylendiğini dile getirerek, sonraki gün kontrole giden ekibin özellikle personel yönünden eksikler olduğunu, organ nakli konusunda gerekli altyapının olmadığını gözlediklerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı olarak konuyla ilgili Başsavcılığa yazı yazarak güvenlik güçlerinin soruşturma yapmasını talep ettiklerini anlatan Gülle, Interpol’ün de bu soruşturmanın içinde olmasını istediklerini kaydetti.

Sağlık Bakanı Gülle bugün, sağlıktaki gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda sağlık alanında atılan adımlardan, YDÜ ile yapılan protokole kadar pek çok konuda bilgi veren Gülle, YDÜ Hastanesi’nin faturalarıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını ve 2011 Kasım ayından bu yana Sağlık Bakanlığı’na faturaların gönderilmediğini anlattı.

Gönderilmeyen faturalar üzerinden borç olduğu iddialarının ortaya çıktığını ve konunun mahkemede olduğunu belirten Gülle, YDÜ’ye, net bir paket anlaşma yapılması talebinde bulunduklarını ancak üniversitenin bunu kabul etmediğini söyledi.

Gülle, mevcut durumda protokolün sürdürülmesinin doğru olmadığını kaydederek, tüm sağlık kuruluşlarına işbirliği çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Gülle, protokolün sonlandırılması nedeniyle hastaların mağdur olmaması için gereğinin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Gülle ayrıca, 22 Ağustos’ta Onkoloji Merkezi’nin temel atma töreninin yapılacağını aktararak, törene TC Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılacağını dile getirdi.
Editör: TE Bilisim