Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2012-2013 Mezuniyet Töreni YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4’te 36. Mezuniyet Töreni büyük bir çoşkuyla gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fahrettin Sadıkoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileleri katıldı.
Elektirik- Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği olmak üzere toplamda 95 mezun veren Mühendislik Fakültesi Mezuniyet töreninde açılış konuşmasını Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan yaptı.
Prof. Dr. Ümit Hassan sözlerine ‘Merhaba’ diyerek başlarken, kelimenin anlam ve önemine değinip, öğrencilere artık rahat olmaları gerektiğini ifade etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan’nın ardından konuşmasını gerçekleştiren , Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fahrettin Sadıkoğlu, 92 lisans ve 4 yüksek lisans öğrencisinin mezun olacağını kaydederken, Elektirik Elektronik Mühendisliği - 23, Bilgisayar Mühendisliği – 22, Makine Mühendisliği – 11, Biyomedikal Mühendisliği - 4, İnşaat Mühendisliği - 36, Gıda Mühendisliği - 1 ve ilk kez olarak Gıda Mühendisliği Bölümünden de mezun verdiklerini vurguladı.
Prof. Dr. Sadıkoğlu, Mühendislik Fakültesi’nin akademik kadrosuna da değinerek, bünyesinde 16 Profösör toplam 40’dan fazla doktoralı ögretim üyesi bulundurduğunu dile getirdi.
“Mühendislik Fakültesi gibi köklü ve zor bir fakülteden mezun olmak çok büyük bir başarıdır.” İfadelerini kullanan Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, öğrencilere seslenerek yaşamın bir dönemini kapatıp ve güçle başka dönemin başlangıcını yaptıklarını vurguladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Fahrettin Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan yine Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını kaydetti.
Gerçek gururun yuvadan uçacak olan öğrencilerin uçabilmeleri olduğunu belirten Prof. Dr. Gökçekuş, 21 yılı aşkın bir süredir YDÜ ailesi mensubu olduğunu dile getirirken, en az aileler kadar kendisininde heyecan ve gurur taşıdığını sözlerine ekledi.
Prof. Dr. Gökçekuş, Mühendislik Fakültesi olarak 18 yıldır mezuniyet verdiklerini kaydederken, 36. Kez mezuniyet töreni gerçekleştirmenin ayrı bir sevniç kaynağı olduğunu ifade etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un ardından öğrencilere de söz verilirken Yabancı öğrenciler adına Bilgisayar Mühendisliği’nden Mübaşi Abasi, Türk öğrenciler adına ise Sıtkı Ağaoğlu konuşmalarını gerçekleştirdi.
Bölüm Başkanları ve öğretim görevlilerinden Bölüm sıralamasına göre diplomalarını alan öğrencilerin gurur günü geleneksel kep atma töreni ile son buldu.
Editör: TE Bilisim