YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yetenek sınavına girmek isteyen adayların, yetenek sınavı için ön kayıtlarını 1 Eylül tarihine kadar YDÜ Öğrenci İşlerine yaptırabilecekleri belirtildi.

Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü ve Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen, yetenek sınavlarına girmek isteyen adayların ön kayıt sırasında “2015-2016 Yetenek Sınav Kılavuzu” kitapçığını mutlaka istemelerini ve sınavlarda mağdur olmamaları için adayların bu kılavuz kitabı iyice okumalarını tavsiye etti.

Ön kayıt yaptırmak isteyen TC vatandaşı adayların, 2015 YGS sınavından en az 140 puan almaları gerektiğini belirten Özen, KKTC vatandaşı adayların ise, YDÜ’nün yapmış olduğu giriş sınavında başarılı olmaları gerektiğini vurguladı.

Oyunculuk Anasanat Dalı’na müracaat edecek adayların 23 yaşını geçmemiş olması koşulu aranırken, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı’na müracaat edecek adaylarda ise yaş sınırı aranmayacak.

Her iki Anasanat Dalı’nın sınavları 2-3 Eylül tarihlerinde YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünde sabah saat 10.00 da yapılacak. Her iki Anasanat Dalı’nın Yetenek Sınavını kazanan tüm adaylar 4 yıl boyunca %50 burslu okuyacak.
Editör: TE Bilisim