Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği “Uluslararası Resim Çalıştayı” tamamlanarak, resim sergisi açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Kosova, Ürdün, Sirbistan, Filipinler, Kırgızistan, Suriye, Güney Kıbrıs, Bulgaristan, KKTC, Makedonya, Moldova, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den sanatçıların katıldığı çalıştay 11-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalıştayda ortaya çıkarılan işler, YDÜ Hastanesi sergi salonunda açılan bir sergi ile sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

AKYÜZ

Çalıştay Düzenleme Kurulu adına Prof. Dr. Uğurcan Akyüz sergi açılışında yaptığı konuşmada, “Katılımcı sayısı ve üretilen işler açısından KKTC’de şimdiye kadar resim alanında benzeri yapılmamış bir etkinlik ile ve karşısında olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Üniversitelerin büyüklüğünün sadece bilim ile değil, sahip olduğu müze, galeri, konser salonu, sahne, spor salonu ve sanat eserleri ile de ölçüldüğü bir dünyada oluşturdukları ve oluşturmaya devam ettikleri değerlere sahip çıkılmasının motivasyonlarını etkilediğini kaydeden Akyüz, böylesi önemli ve güçlü uluslararası bir organizasyon gerçekleştirmenin kıvancını yaşadıklarını vurguladı.

YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Çağdaş Sanatlar Müzesini kurma sözünü aldığını kaydeden Akyüz, “ Ayrıca; müzemize işi alınan sanatçıların %10 indirim hakkı ile hastanemiz hizmetlerinden yararlanabilmeleri sözünü de aldım” dedi.

BEKTAŞ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da konuşmasında “Adada daha önce bu büyüklükte yapılmış bir resim sergisi olduğunu hatırlamıyorum.

Ortaya çıkan işlerin kalitesi ve sayısı artık bir müzemizin şart olduğunu gösteriyor. Umarım kısa bir zamanda bir müzemiz olur” dedi.

Açılışta konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verildi ve sergi açıldı. Sergi 4 Aralık’a kadar gezilebilecek. 
Editör: TE Bilisim