Prof. Dr. Sevinç Yücecan “Hemşirelikte Yüksek Lisans Programı”nın 19 Eylül 2008 tarihinde YÖDAK tarafından onaylanarak ilk kez KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi’nde yürürlüğe girdiğini ve o tarihten itibaren öğrenci alımına da başlanıldığını belirtti.

Prof. Dr. Sevinç Yücecan’ın açıklamasına göre programa; Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Yüksekokullarının Hemşirelik Bölümünden, Hemşirelik Yüksekokul’larından, “hemşirelikte lisans diplomasına” sahip adaylar ile hemşirelikte yüksek lisans programı kapsamında sadece Doğum-Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanı için Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümünden lisans diplomasına sahip adaylar kabul edilmektedir.

Prof. Dr. Yücecan’a göre; lisans diplamasına sahip bu öğrenciler YÖK ve Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitimi Başvuru Koşulları’nı yerine getirmekle zorunludur. Bu programı bitiren öğrenciler YÖDAK tarafından onaylı Hemşirelikte Doktora Programına da kabul edileceklerdir.

Prof. Dr. Sevinç Yücecan; Hemşirelikte yüksek lisans programının ilk kez Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde açılmış olmasından dolayı çok gururlu ve mutlu olduklarını da vurguladı.

Editör: TE Bilisim