Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkeye yapılan her yatırımın toprağa sahip çıkıldığını gösterdiğini belirterek, Güzelyurt bölgesine yatırımların artırılması çağrısında bulundu.

Güzelyurt Otobüs Terminali içerisinde bulunan Dispanserin açılışını Cumhurbaşkanı Eroğlu yaptı.

Açılışa Eroğlu’nun yanı sıra, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer de katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açılışını yaptığı dispanserin bölgeye ve bölge insanına hayırlı olmasını temenni ederek, ülkeye yapılan her eserin toprağa sahip çıkma ve vatan yapma anlamına geldiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkesine sürekli ve kazandığıyla yatırım yapan Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel’e teşekkür ederek, 1988’den beridir sürekli ülkeye yatırım yaptığını, ülkeye dünyada örnek kampüslerden birini kazandırdığını, bu kampüsün de uluslararası ödüller kazanmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Eroğlu, ülke insanlarının da bu yatırımları gördüğünü ve takdir ettiğini ifade ederek, Yakın Doğu Hastanesi’nin kalitesinin de Güzelyurt’a taşınmasını bölge insanının takdir edeceğine inanç belirtti.

Bugün hizmete giren dispanserde, Yakın Doğu Hastanesi’nin her türlü altyapısının yer aldığını ve hizmetlerini bu altyapının gücüyle vereceğine dikkat çeken Eroğlu, Yakın Doğu Üniversitesi’nin bölgeye yatırımlarını sürdürmesini istedi.

Eroğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın “Yakın Doğu Üniversitesi bölgemize bir de fakülte kazandırmasını bekliyoruz” çağrısının değerlendirileceğine inanç belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kendilerinin hükümet olduğu dönemde bölgeye (Güzelyurt) iki üniversite kazandırdıklarını, bunun Güzelyurt’a sahip çıkmak ve istihdam ile bölgenin gelişimini sağlamak için yapıldığını, ancak daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğunu, özellikle bölgeye turizm yatırımcılarının da gelmesini beklediklerini kaydetti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, Yakın Doğu Üniversitesi’ne ve Kurucu Rektörüne bölgeye kazandırdıkları dispanserden dolayı teşekkür ederek, Yakın Doğu’nun sağlık alanında yaptığı bu yatırımla hükümetin de önüne geçtiğini, hükümetten bekledikleri sağlık yatırımının daha önce özel sektörden tarafından getirilmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Bölgeye yapılan her eserin bir değer olduğunu, kendilerinin de değişim ve gelişime ayak uydurması için Güzelyurt’a yatırım yapacak yatırımcılara ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını vurgulayan Özçınar, Yakın Doğu’dan bölgeye bir de fakülte kazandırmasını beklediklerini söyledi.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel de, Güzelyurt bölgesine kazandırdıkları dispanserin Gazimağusa ve Girne’ye de kazandırılacağını, ancak ilk dispanseri Güzelyurt’a kazandırmanın heyecan ve onurunu yaşadıklarını belirterek, burada Güzelyurt halkına Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi teknolojisi ve en iyi sağlık kadrosuyla aynı hizmeti vereceklerini vurguladı.

Günsel, Dispanserde bölge halkına en iyi şekilde sağlık hizmeti verip insanları bölgelerinde sağlıklarına kavuşturmak ve Rum tarafı veya Türkiye’ye bağımlılıklarını ortadan kaldırmak amacıyla bu yatırımları yaptıklarını söyledi.

Hastanede şimdiye dek yarım milyona yakın insana sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Günsel, hastanede sağlık hizmeti alan herkese güvenli ve huzurlu bir şekilde tüm teknolojileri kullanarak sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini kaydetti.

ERKMEN

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen de, dispanserin Güzelyurt ve bölge insanının sağlık alanında kendini güvende hissetmesi amacıyla yapıldığını ifade ederek, uluslararası standartlarda altyapı ile donatılan YDÜ Hastanesi hizmetlerinin burada da kullanacağını ve Güzelyurt halkına aynı hizmetin verileceğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından dispanserin açılışı Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kurucu Rektör Günsel ve diğer yetkililer tarafından yapıldı.

Açılışın ardından anı fotoğrafı çektirildi ve dispanser gezildi.
Editör: TE Bilisim