Yakın Doğu Kütüphanesi’nin üstlendiği görme engelliler için bu katkıyı Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Abdullah Alabağa bunun kendisini gururlandırdığını ifade etti.

Alabağa sadece kendisi için yapılan kitapların yarın başka görme engelliler için kullanılacağını belirtirken, bunun zahmetli bir iş olduğunu kaydetti.

“Engelleri kaldıralım” diye konuşan Alabağa, engelsiz bir ülke için çalıştıklarını dile getirirken, Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu.

Alabağ, görme engelli insanların üniversitelerde okuyabilmesi için bunun önemli bir adım olduğunu kaydederken, kitapları sadece elektronik ortamda okuyabildiklerini sözlerine ekledi.

Tarayıcı aracılığıyla bilgisayara aktarıldığını belirten Alaboğa, pdf dosyası olarak kaydedilen metnin word dosyasına aktarıldığını ve bir program aracılığıyla ise dinleyebildiğini ifade etti.

Alaboğa, bu işlemi yapmanın kendisi için çok zaman aldığını vurgularken, Yakın Doğu Üniversitesi’nin umut ışığı olduğunu dile getirdi.

Abdullah Alaboğa, çalışkan kişiliğinin aynı sıra YDÜ Radyo’sunda da aktif durumda olmasından dolayı “1 Konu 1 Konuk” isimli program gerçekleştiriyor.

Her Salı saat 12:30 da programının yayınlandığını kaydeden Alaboğa, Yakın Doğu Üniversitesi’nde birbirinde seçkin ve değerli öğretim üyelerinin bulunduğunu ve programı yapmaktan zevk aldığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim