Mezuniyet Törenine; Denizcilik Fakültesi Dekannı Prof.Dr. Mustafa Altunç evsahipliğinde, TC Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yrd. Suat Hayri Aka, TC Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay,Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Yusuf Burak Girne Liman Başkanı Kutlu Bayramoğlu,Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Yrd. Prof. Dr. Şenol Bektaş, Rektör Yrd. Fahrettin Sadıkoğlu,Genel Sekreter Yeter Tabur, Zirve Üniversitesi Ögretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Taşdemir,Ögretim görevlileri, ögrenciler ve veliler katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus) Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University) Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’in üstün vizyonları ile 1996 yılında kurulduğunu o günden bugüne geleceğini Dr. Suat İrfan Günsel’in gördüğünü dikkat çekti.

Prof. Dr. Mustafa Altunç, International Mariyime Organization (IMO) (Uluslararası Denizcilik Örgütünün) her türlü imkanını sağladığını belirtirken TC Ulaştırma bakanlığı’nın KKTC’yi bir kardeş olarak görmelerinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu bölümden mezun olan ögrencilerin dünya standartlarında International Mariyime Organization (IMO) (Uluslararası Denizcilik Örgütünün)ön gördüğü tüm kurallara uymakta olduğu ve bunların sonucunda alacağı sertifika, gemi adamı cüzdanı ve ehliyetleriyle dünyanın her tarafında her türlü gemi ve her türlü şartlarda çalisabilme olanağına sahip olabileceğini ve dünyanın dört bir yanından ögrencileri olduğunu, bunlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus)Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, ögrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi’nde (Near East University) sadece bir eğitim almadığını aynı zamanda bir disiplin bir ülke sevgisi kazandıklarını dile getirirken, Denizcilik Fakültesinin Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University)için göz bebeği olduğunu , International Mariyime Organization (IMO) (Uluslararası Denizcilik Örgütünün)bütün standartlarının ve Türkiye’deki Uaştırma Bakanlığı’nın bütün şartlarını harfiyen sağladığını ifade etti.

TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşteşar Yrd. Suat Hayri Aka; TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın selam,saygı ve başarı dileklerini ileterek sözlerine başlarken, her mezuniyet töreninin gurur ve sevincin birlikte yaşadığını özel zamanlar olduğunu vurguladı.
Tören diplomaların verilmesi ve ardından pasta kesilerek geleneksel olarak ögrencilerin eğitim gemisi TEAL'den denize atlamalarıyla son buldu.


Editör: TE Bilisim