YDP Heyeti dün akşam Bafra köyünü ziyaret ederek halkla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan İskele İlçe Başkanı ve Gnl. Skr. Yard. İsmet İlkhan YDP’nin köy ziyaretlerini artırarak devam ettiğini ve yarın seçim olacakmış gibi seçimlere hazırlandığını kaydetti. İsmet İlkhan; “İskele bölgesinin makus talihi ancak YDP İktidarında değişecek, bölge KKTC’nin en zengin bölgesi haline gelecektir. Büyük Karpaz Projemiz hemen hemen bitmek üzere. Karpaz Projemizde Bafra Turizm Bölgesi önemli bir yer tutuyor. Bafra’ya mücavir 10 köy sadece buraya açılacak otellerin yiyecek ve içecek ihtiyacının bir bölümünü karşılasa binlerce insane refaha kavuşur. Ama ciddiyetsiz Hükümetler bu otellerin herşeylerini dışardan getirmelerine imkan veriyorlar” dedi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan yardımcısı Turan Büyükyılmaz ise YDP’nin son Maraş açılımı ile yurt içinde ve yurt dışında ses getirip gündemi belirlediğini, bu konunun Devlet katında ele alındığını, Devlet Kurumlarının ortaklaşa yaptığı toplantıda Maraş açılımına zemin hazırlamak maksadı ile Maronitlerin köylerine dönmesi kararı çıktığını söyledi.

Büyükyılmaz; “Biz Maraş açılımına destek verdiğimiz gibi Maronitlerin köylerine dönmelerine de destek veriyoruz. Biz artık bu Ada’da kan ve gözyaşı dökülmesin istiyoruz. Acılar ortadan kalksın istiyoruz. Mülkiyet meselesinin global mal mülk takası, toprak iadesi ve tazminatlarla çözülmesini istiyoruz. İnsanlar yeniden göçmen durumuna düşürülmesin diyoruz. Maronitlerin köylerine dönüşü de Maraş’ın açılması da bu tezimize uygun eylemlerdir. Biz sorumlu muhalefet yapıyor yarın iktidar olacağımızın bilinci ile hareket ediyoruz” dedi.

Büyükyılmaz sözlerine şöyle devam etti; “Müzakereler artık bitmiştir. Artık içe dönüp kronikleşmiş sorunlarımızı çözme vaktidir. Bu sorunları bu siyasi partiler çözemezler. Çünkü sorunları yaratan onlardır ve kendileri bizzat sorun haline gelmişlerdir. YDP bu ülkenin sistemini değiştirebilecek tek partisidir”

Editör: TE Bilisim