Girne Belediyesi 2013 mali yılı bütçesi Girne Belediye Meclisi oturumunda onaylandı.Belediye Başkanı Sümer Aygın "2013 bütçesiyle Girne'ye daha fazla yatırım yapma şansımız olacaktır" dedi.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi 2013 Mali Yılı Bütçesi Girne Belediye Meclisi oturumunda büyük destek görerek kabul gördü. Belediye bütçesi daha da büyüyerek 46.599.600 TL ye ulaştı.

SÜMER AYGIN

Belediye Başkanı Sümer Aygın, bütçeyle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Bu bütçeyle Girne’ye daha fazla yatırım yapma şansımız olacaktır” dedi.

Yatırım harcamalarının 2013 Mali Yılı Bütçesi içerisindeki payının 2012 Mali Yıl Bütçesine oranla %41,08 artış gösterdiğine işaret eden Aygın şöyle konuştu:,

“Yatırım harcamalarının 2013 toplam Mali Yıl Bütçesi içerisindeki payı ise %32,80 oranındadır. Bu durum da göstermektedir ki; bugüne dek yapmış olduğumuz belediyecilik yatırımları her geçen yıl artacaktır. Yatırımlara verilen önem ve öncelik ise, sözde değil; bütçede yer alan ve mali yıl sonunda gerçekleşen rakamlarla, geçen yıllarda gerçekleşen (gerek tamamlanan gerekse proje aşamasında olan) somut yatırımlarla desteklenmektedir ” dedi.

“Yatırım kalemlerinde 2012 Mali yılı bütçesine göre öngörülen %32,80 oranındaki artışın başlıca 2 (iki) nedeni ve dayanağı vardır.Birincisi, Girne kentinin hızla gelişmesi ve nüfusunun yoğunlaşması karşısında, kentleşmenin gerekleri doğrultusunda ihtiyaçların hızla artması, sırasında şekil değiştirmesi ve alt yapı yatırımları dahil olmak üzere daha da modern bir kent karakteristiklerini taşıması gereği inancıdır” diyen Aygın şu ifadelere yer verdi:

“İkinci nedeni ise Girne Belediyesi’nin 2011 yılında (2012 yılı verileri henüz Belediyeler Birliği tarafından açıklanmamışken) başardığı yaklaşık 2 milyon Türk Liralık gelir fazlası ve dolayısıyla her geçen gün daha da güçlendirmeyi hedeflediği sağlıklı mali pozisyonudur. Bunlardan alınan feyz ile yatırımlara verilen önem ve öncelik, dolayısıyla 2013 Mali yılı bütçemize yansımıştır.

Ülkemiz Belediyelerinde toplam gelirlerin %40 ile %55 oranında seyreden personel giderleri, Girne Belediyesi 2013 Mali yıl bütçesi finans göstergelerine göre %37,80’dir. Bu da sürdürülebilir kaliteli hizmet anlayışının somut göstergelerinden biridir.”

Girne Belediyesi’nin yeni iş imkanları ve istihdam alanları yaratabilmek adına da ayrıca 2013 Mali Yılı Bütçesi içerisindeki yatırım payına yoğunluk kazandırdığını da ifade eden Aygın, “Girne Belediyesi toplam gelirlerinin %50’sinden fazlasını kendi özkaynaklarından sağlamaktadır. Bu gelirlerini yatırımlara kanalize etmekte ve bugüne kadar tamamlanan ve proje aşamasında olup da yakın gelecekte tamamlanacak olan yatırımlardan doğan gururu Girne Halkı ile paylaşmak istemektedir” dedi.

YATIRIMLAR GURUR KAYNAĞIMIZ

Ödenen vergilerin geri dönüşünün ispatı olan yatırımların Girne Belediyesi’nin gurur kaynağı olduğunu katydeden Aygın, 2012 Mali Yılı Bütçesi’nin gerçekleşme oranının % 93.64 olduğuna vurgu yaptı.

“%70 gerçekleşme oranlarının başarılı olarak kabul edildiği bir ortamda %93,64 gerçekleşme oranı ciddi bir başarıdır. Bu da, Girne Belediyesi’nin; “gelirlerin doğru harcaması ve giderlerin doğru alanlarda gerçekleşmesi ile sağlanabilecek sürdürülebilir ve kesintisiz hizmeti olanaklı kılacak finans dengesini” ne denli gözettiği bir kez daha vurgulamaktadır” diye sözlerini sürdüren Aygın açıklamasını şöyle tamamladı:

“2013 Mali yılı bütçesi, 2012 Mali yılı bütçesine oranla %20,80 oranında büyümüştür. Bunun başlıca nedeni yatırımlara verilen önem olmakla birlikte, Girne Belediyesi’nin gerçeğe neredeyse teğet geçen bütçeler hazırlama konusunda göstermiş olduğu başarıdır”.

Amaç bugünü tüketmek değil, geleceği şekillendirmektir.”
Editör: TE Bilisim