Başbakan İrsen Küçük, KKTC’nin her yöresinde yatırımların arttığına işaret ederek “Yatırımın her türlüsünü, kutlamak, alkışlamak gerekir” dedi.

Başbakan Küçük, özel sektör eliyle yapılan yatırımlarda genç yatırımcıları gördükçe, KKTC’nin geleceğinin ne kadar güçlü olacağının bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Başbakan İrsen Küçük bugün Akdoğan’da, yıllarca İngiltere’de yaşadıktan sonra birikimlerini KKTC’de yatırıma dönüştüren Hüseyin Çokbilen’in yaptırdığı spor salonunu hizmete açtı.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkede yatırımın önemli olduğunu, yatırımların yöre halkının kendi devletine güvenmesi ve sahip çıkmasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.
Ülkesine inanmayan yatırımcıların kendi ülkelerinde yatırım yapmayacaklarını kaydeden Küçük, KKTC’ye inanan Kıbrıs Türk halkının kendi ülkesinde yatırımlarını devam ettirdiğini söyledi.

“Yatırımın her türlüsünü, kutlamak, alkışlamak gerekir” diyen Küçük, genç yatırımcıyı da kutladı.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da, yurt dışında yaşayanların KKTC’de yatırım yapmalarını kutlayarak, “Yurt dışında yaşayanlardan beklediğimiz tam da budur” dedi.

Akdoğan gibi önemli bölgede güzel bir yatırım yapıldığını vurgulayan Tatar, sağlıklı olmak için spor yapmanın önemine dikkat çekti.

Bakan Tatar, söz konusu yatırım esnasında Maliye’ye de para girişi olduğunu kaydederek, ekonomilerin de böyle geliştiğini vurguladı.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de, Gazimağusa’nın, KKTC’nin ikinci büyük kenti olmasına rağmen, yatırımların başka bölgelere kayması nedeniyle bölge nüfusunun gittikçe azaldığını, yatırımın bu anlamda da çok önemli olduğunu kaydetti.

Saner, dış ülkelerde yaşayanların birikimlerini kendi ülkelerine aktarmalarının, KKTC’nin temeline harç ve ekonomisine katkı olduğunu belirtti.

ADEMGİL

Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil de, Akdoğan’ın onur duyulacak bir yatırıma kavuştuğunu ifade etti.

Ademgil, spor salonunun, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasında önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

ÇOKBİLEN

Spor Salonu Direktörü Hüseyin Çokbilen de, spor tesisini bölgeye kazandırmış olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim