Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, partizanca ve kamuoyunu vicdanını yaralayan istihdamlara karşı olduklarını belirterek, hükümetin son zamanlardaki istihdamlarını eleştirdi.

Bıçaklı, “yasanın amir hükmüne rağmen, yıllardır asgari ücrete hiçbir artış yapılmazken, hükümet ettiğini iddia edenlerin yandaşlarını istihdam etmeye devam ettiğini” savundu.

Bıçaklı, yaptığı yazılı açıklamada, bugün basında istihdam edilenlerin listesinin bunun en bariz örneği olduğunu ifade ederek, “Bir yandan asgari ücretle ilgili artış hakkında komik rakamlar telaffuz edilirken, çalışanlarla ve halkımızla resmen dalga geçerken, bir yandan istihdamların ardı arkası kesilmiyor. Bu ne biçim çelişkidir sormak isteriz” ifadelerine yer verdi.

TÜRK-SEN olarak istihdama karşı olmadıklarını belirten Bıçaklı, buna karşın partizanca yapılan ve kamuoyunun vicdanını yaralayan istihdamlara karşı olduklarını ve kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydetti.

“YASALARA UYGUN, GENÇLERİN EŞİT YARARLANACAĞI İSTİHDAMLAR”

“Bu ülkede istihdam yapılacaksa yasalara uygun olarak ülke gençlerinin eşit şekilde yararlanması gerekmektedir” diyen Bıçaklı, bu ve bunun gibi uygulamalarla ülkeyi çekilmez hale getiren hükümetin derhal istifa etmesinin kaçınılmaz olduğunu öne sürdü.
Editör: TE Bilisim