Başbakan Yardımcılığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakanlığın protokol imzaladığı bankalar aracılığıyla TR LİBOR+4 faiz oranında uygulanan ve 5 puanı TC Yardım Heyeti kaynaklarından karşılanan uygulama kriterleri Bakanlar Kurulu kararıyla revize edildi.

Buna göre, daha önce otel inşaatının asgari yüzde 50’sinin tamamlanmış olması koşulu genişletildi. Artık projesi Turizm Planlama Dairesi tarafından onaylanan ve inşaat izni mevcut İskele-Karpaz ve Güzelyurt-Lefke gibi yatırımda öncelikli yörelerdeki inşaatların yüzde 15, diğer yörelerde ise yüzde 30 seviyesinde olması krediye müracaat için yeterli olabilecek.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, bu tip yatırımlara 1,500,000 TL’ye kadar kredi verilebilecek.

Aynı zamanda, faiz destekli kredi programı uyarınca turistik konaklama tesislerine de işletme kredisi verilecek.

Buna göre, şans oyunu salonu olmayan oteller Encümeni’nden belgelendirilmiş faal durumdaki turistik konaklama tesislerinin tevsii ve modernizasyona yönelik yatırımlarına 500,000.-TL’ye kadar, daha önceden faal durumda olup, işletmeye ara veren turistik konaklama tesislerine ise 50,000 TL’ye kadar işletme kredisi verilebilecek.

Faiz destekli kredi programında yapılan bir değişiklik de mimari açıdan nitelikli veya tarihi değer taşıyan binaların restore edilip butik otel veya turistik pansiyon olarak kullanılmasını teşvik etmeyi öngörüyor.

Bu tip yatırımlara 500,000 TL’ye kadar kredi verilebilecek. Krediler 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl vadeli olarak uygulanacak.
Editör: TE Bilisim