Kabulde, elektrik müteahhitlerinin çalışma hayatındaki sorunları ile Birlik üyelerinin talepleri ele alındı.

KTEMB heyeti adına konuşan Birlik Başkanı Aziz Limasollu, Birliğin tüm üyelerinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığına kayıtlı olduğunu belirterek, bunun kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.

Yeni yönetim kurulu ile birlikte Bakan Saner’e ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Limasollu,  elektrik müteahhitlerinin yanında çalışan stajyer öğrencilerin arttırılması konusunda üniversiteler ile işbirliği yapılması için Bakan Saner’den destek istedi.

Limasollu, inşaatlarda kontrol edilen tek şeyin elektrik olduğuna vurgu yaparak, Birlik olarak iş sağlığı ve güvenliğine önem ve öncelik verdiklerini de sözlerine ekledi.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de, Birliğin yeni yönetimine görevinde başarılar dileyerek, elektrik müteahhitliğinin önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Saner, çalışma yaşamını düzenleyen Bakanlık olarak, tüm sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde çalışmayı kendilerine görev bildiklerini de ifade etti.

Geçen Eylül ayından itibaren Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ile ülkede iş sağlığı ve güvenliğinin nasıl yapılması gerektiği konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Saner, yürürlükteki inşaat tüzüğünün 1989 yılından kalma olduğunu belirterek, 2017 yılının inşaat teknolojisi ile 1989 yılından kalma tüzüğün mukayese edilemeyeceğine dikkat çekti.

Saner “İş sağlığı ve güvenliği genel bir sorunmuş gibi gösteriliyor. Aslında iş sağlığı ve güvenliği bütünün bir parçasıdır. İnşaatlarda yapı denetimi olmadan, inşaatın mimar ve mühendisi şantiyede olmadan iş sağlığı ve güvenliğini öne çıkarmak, olmazsa olmaz gibi göstermek yanlıştır. Yapı denetimi varsa iş sağlığı ve güvenliği denetimi anlamlıdır” şeklinde konuştu ve  Birlik ile işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim