CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve beraberindeki heyet Altınova, Topçuköy ve Boğaziçi’ni ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi, soruları yanıtladı. Ziyaretlerde Genel Başkan Özkan Yorgancoğlu’na, İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda ekonomide yaşanan daralmanın ve alım gücündeki düşüşün halkın en büyük sorunu olduğunu dile getirdi. UBP Hükümeti’nin 3,5 yıllık hükümet dönemi boyunca halkın fakirleştiğini, her alanda zam üstüne zam yapılırken ücretlerin yerinde saydığını vurgulayan Yorgancıoğlu, “Vatandaşın yaşadığı tüm sıkıntılara kulak tıkayan ve sadece oturduğu koltuğun hesabını yapan bir başbakanla karşı karşıyayız” dedi.

UBP UĞRUNA ÜLKE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ
UBP’nin ülkeyi yönetemediğini ifade eden Yorgancıoğlu, cumhurbaşkanlığı uğruna KTHY’nin, UBP Kurultayı uğruna Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, 2012 yılı 13. maaşları uğuruna da Ercan Havaalanı’nın peşkeş çekildiğini sözlerine ekledi. UBP’nin zihniyeti ile ülkede çok ciddi bir siyasi ahlak erozyonu yaşandığına değinen Yorgancıoğlu, milletvekili transferleriyle halkın iradesine ipotek konmaya çalışıldığını, kurumları göz göre göre batıranların, sahte belge imzalayanların ceza almamalarının ülkedeki adalet duygusunu zedelediğini ve UBP’nin bu tür olaylara karşı teşvik oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Tüm yaşanan usulsüzlüklere rağmen sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğine inandığını belirten Yorgancıoğlu, “Yapanın yanına kalmadığı bir düzen artık kurularak suçlular cezalarını çekmelidir. Bunu yeni dönemde Lefkoşa Türk Belediyesi seçimlerini kazandıktan sonra CTP olarak hemen gerçekleştireceğiz. Yapanın yanına asla kalmayacak” dedi.

SENNAROĞLU: ÇİFTÇİ İÇİN BU YIL FELAKET YILI OLACAK!
Ziyaretlerde konuşan CTP İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu çiftçilerin ekinlerde görülen ‘mantari’ hastalık yüzünden büyük bir felaketle karşı karşıya olduğuna değinerek gerekli olan önlemler en kısa zamanda alınmazsa çiftçiler için bu yılın bir felaket yılı olacağını dile getirdi.

Ekili arpa alanlarında çok ciddi bir sararmanın söz konusu olduğunu ve bunu mecliste gündeme getirdiğini söyleyen Sennaroğlu, yaşanan sorun karşısında bakanlığın bihaber olduğuna değinerek bakanlığın bu konuda çiftçiyi yönlendirici hiçbir çalışma yapmadığını belirtti.

Çiftçiler Birliği’nin bu hastalığın araştırılması ve buna karşı en doğru mücadele yolunun bulunması için Türkiye’den uzman bir heyet getirdiğini ve ekili alanlarda incelemelerin başladığını söyleyen Sennaroğlu, “Çiftçi bu konuda bilgi almak istiyor ama bakanlık sadece zirai mücadele öneriyor. Peki, bu zirai mücadele ne olacak? Bu konuda tıs yok” dedi.
Editör: TE Bilisim