Milli Eğitim Bakanlığı Kamu Hizmeti Komisyonu aracılığıyla “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği” münhali açtı. Sınava girerek başarılı olan ardından ise münhale çağırılan Selçuk Genç, münhale gittiğinde münhalin ertelendiğini öğrendi

Ardından ise Selçuk Genç’e münhalin iptal edildiği belirtildi. Akıl almaz olay bundan sonraki süreçte de devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu’na yazdığı yazıda açılan ve sınavları yapılan münhalin sehven açılması için komisyona yazı yazıldığı ve böyle bir ihtiyaç olmadığını ifade ediyor.

Kamu Hizmeti Komisyonu konuyla ilgili Başsavcılık’tan görüş istedi. Başsavcılık ise görüşünde Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda münhalin geçersiz sayılmasını uygun buldu. Ayrıca görüşte Selçuk Genç’in sınav puanlarının muhafaza edilebileceği görüşünü verdi.

Önce mülakata çağırıldı sonra ertelendi

Selçuk Genç isimli öğretmen 21 Eylül tarihinde “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği” sınavında başarılı olması nedeniyle mülakata çağırıldı. Genç’e mülakata 5 dakika kala ise mülkatın ertelendiği bilgisi verildi.

Skandal gerekçe

Selçuk Genç daha sonraki günlerde konunun peşini bırakmayarak asıl skandal gelişmeyi öğrendi. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından Genç’e verilen yazıda Milli Eğitim Bakanlığı’nın “münhali sehven yanlışlıkla münhal açtık” şeklinde bir bahane ile sınavı geçerli ama mülakatın iptal edildiğini öğrendi.

Tepki topladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir skandala imza atmasının ardından konu kısa sürede kamuoyunda duyuldu. Öte yandan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın keyfi uygulamasına sert tepki gösterdi.

Hukuki süreç başlatacak

Selçuk Genç isimli kişi olayın ardından hukuki süreç başlatacağını ifade ederek, “ısmarlama münhal iptalinin” kabul edilemez olduğunu belirtti. Bundan sonraki süreçte hukuki yollardan hakkını aramaya devam edeceğini ifade eden Genç, devlet kurumlarında keyfiliğin son bulması gerektiğini kaydetti.

(HAVADİS)
Editör: TE Bilisim