Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) satın alınmasının, faşizan baskıların artacağının, hükümetin toplumsal yok oluşa neden olacak dayatma pakette ısrarcı olacağının ve halkı sokaklara dökecek uygulamalara devam edeceğinin göstergesi olduğunu savundu.

Partisi adına yaptığı yazılı açıklamada, hükümet yetkililerinin, halkın tepkisini öngörerek hazırlık yaptığını belirten Özyiğit,  “Hükümetin bu yaptığı bir anlamda kavga ve iç çatışma çığırtkanlığıdır. Ancak, UBP hükümeti ve yetkililer şunu çok iyi bilsinler ki, TOMA da alsalar, halkın üstüne Puma da salsalar, halkın tepkisi karşısında duramayacaklar” dedi.

“YANGIN HELİKOPTERİNE YOK, TOMA’YA VAR”

Ülkedeki acı veren yangınlardan ders çıkarmayan ve yangın söndürme helikopteri ihtiyacını göz ardı eden hükümetin, halkına zarar vermek için TOMA alımına onay verdiğini iddia eden Özyiğit, her yıl binlerce hektarlık alanların yangına kurban verildiğine işaret etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının “özelleştirme” adı altında “yeşil sermayeye peşkeş çekildiği” görüşünü savunan Özyiğit, KTHY’nin batırılıp kapatıldığını, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kurumlarının devredildiğini, Ercan Havaalanı’nın satıldığını, Telefon, Elektrik gibi kurumların devri için de çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Devredilen ya da devredilmesi planlanan kurumlardaki çalışanların sendikasızlaştırılıp sokağa atıldığını, gençlerin göç tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Özyiğit, diğer yandan da Lefkoşa Türk Belediyesi’nin batırılarak çalışanların bir yılı aşkın süredir düzenli maaş alamadıklarını, yatırımlarının da yapılmadığını kaydetti.

2013-2015 ekonomik paketin uygulanmasının çok daha vahim sonuçlar doğuracağını, bu durumda çalışanların göç etmemek ve ülkedeki rejime karşı direnmek için daha büyük tepkiler ortaya koyacağını ifade eden Özyiğit, Toplumsal Varoluş Hareketi’nin bunun için kurulduğunu bildirdi.

İçinde bulunulan süreçte Kıbrıs Türk halkına büyük görevler düştüğünü belirten Özyiğit, “hükümetten ve baskılardan kurutulmak için topyekun harekete geçme” çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim