Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "su" sonrası gündemi yorumladı:

"Siyasette bir ezber yaratıldı. Yıllarca UBP'ye karşı CTP'yi, CTP'ye karşı UBP'yi kullandılar. Birbirlerine muhalefet yaptılar. Şimdi bu iki parti hükümetteyse, ya yapacak ya gidecek."

"Sayın Talat'la her gün konuşuyorum, bazen günde birkaç kez konuşuyorum. Adım atmamız gerekiyor; şimdi Meclis'e önemli görev düşüyor. Parti başkanları olarak kabinede yer alabilsek, çok daha hızlanırdık."

"Dört önemli adım peş peşe gelmeli. Kamu reformu, sağlık yasaları, belediyeler yasası ve seçim yasası. O zaman halkımız geniş tabanlı hükümetin önemini anlayabilir."

"UBP'nin özelleştirmeye yaklaşımı biliniyor. Ancak stratejik noktalarda, tekelleşme yaratacak bir özelleştirme savunmuyoruz. Telefon ya da elektrikte özelleştirme tartışması artık ne kadar anlamlı? Hem elektriğin, hem telefonun yarısı senelerdir özel."



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "su krizi"nin ardından "geniş tabanlı hükümet"in artık kendini göstermesi gerektiğini söyledi, "Ya yapacağız, ya gideceğiz" dedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, YENİDÜZEN Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Cenk Mutluyakalı ile bir araya geldi, yaklaşık 1 saat boyunca ülke gündemini değerlendirdi.

Özgürgün'e göre "su anlaşması"nda UBP de CTP de kendi duruşunu ortaya koydu, tartışmayı uzatmanın bir faydası yok.

"Türkiye yine tarihi bir destek vermiştir. Ülke suya kavuştuğu zaman herkes bunun keyfini yaşayacak, hayatımız değişecek, üretim artacak, bu üzücü tartışmalar geride kalacak" diyen Özgürgün, Ekonomik Program'ın da en erken zamanda imzalanmasını bekliyor. 

DETAYLAR YENİDÜZEN'dE www.yeniduzen.com/Haberler/ozel-haber/ozgurgun-su-sonrasi-gundemi-yorumladi/61935
Editör: TE Bilisim