Kültür Dairesi’nin 24 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 12 Şubat 2015 Perşembe akşamı Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp tarafından açıldı.

Fotoğraf sanatını geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin Gazimağusa’daki açılışında bir konuşma yapan Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp; Kültür Dairesi’nin 24 yıldan bu yana düzenlediği etkinliği ilk kez Lefkoşa dışına taşımanın ve ülkenin kültürel miras açısından en zengin şehirlerinden olan Gazimağusa’da da gerçekleştirmekten onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Tunçalp yarışma çerçevesinde bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri uygulamalar hakkında bilgi vererek XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda ilk kez Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü ve Kültür Dairesi Özel Ödülü verdiklerini ifade etti. Tunçalp etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı koyan Gazimağusa Belediyesi’ne, Kültür Dairesi personeline, seçici kurul üyelerine ve yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür ederek, Kültür Dairesi’nin gerçekleştirdiği tüm etkinlikleri Başkent Lefkoşa’nın dışındaki diğer şehirlere Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’a da taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp’e XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’ni Mağusa’ya da taşıdıkları için teşekkür ederek Daire’nin gerçekleştireceği tüm etkinliklere destek olup katkı koymaya hazır olduklarını vurguladı. Gazimağusa Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Arter, sanata katkılarının süreceğini belirtti.
Konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi.Sergiyi Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ile birlikte gezen Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter eserler hakkında bilgi aldı.

36 sanatçının 68 eserinin yer aldığı XXIV. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi 21 Şubat 2015 tarihine kadar Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda haftanın her günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında izlenebilecek.
 
Editör: TE Bilisim