“9 Mayıs Avrupa Günü”, AB Bilgi Merkezi’nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyonda sırasıyla, AB Bilgi Merkezi Ekip Başkanı Pembe Menteş, AB Destek Ofisi Başkanı AlessandraViezer ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.

MENTEŞ: “AVRUPA’NIN DOĞUM GÜNÜ”

AB Bilgi Merkezi Ekip Başkanı Pembe Menteş, 9 Mayıs’ın Avrupa Birliği ülkelerinde Avrupa’nın doğum günü olarak kutlandığını ve bu günde Avrupa’nın ve Avrupalılığın ne anlama geldiğinin düşünüldüğünü söyledi.

9 Mayıs’ın Avrupa vatandaşı olarak sorumlulukların ve insanların üzerine düşenleri düşünmeleri gereken bir gün olduğunu da ifade eden Menteş, AB ideallerine katkı koymanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

VIEZER: “KIBRISLI TÜRKLER İÇİN BİRÇOK PROJEYİ DESTEKLEDİK”

AB Destek Ofisi Başkanı AlessandraViezer de, 9 Mayıs’ın Avrupa uluslarının bir arada huzur, barış ve dayanışma içerisinde yaşamaya başlamasını temsil ettiğini belirterek, AB’nin oluşum sürecini anlattı.
AB’nin dayanışma kavramının sonucunda mali yardım çerçevesinde Kıbrıslı Türkler için birçok proje desteklediklerini dile getiren Viezer, bu projelerden örnekler verdi.

“YAKINLAŞMA ÖNEMLİ”

Viezer, bugün resepsiyonun düzenlendiği AB Bilgi Ofisi’nin de Kıbrıslı Türkleri AB’yle daha da yakınlaşmasını sağlayacağına inandığını kaydederek, müzakerelerin de yeniden başlayacağı bu dönemde bu yakınlaşmanın çok önemli olacağını söyledi.

Gençlere bugünden toplum içerisinde aktif rol vermenin önemine de değinen Viezer, bugün gençlerin yeteneklerini sergileyebilecekleri çevre konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerinin de duyurusunu yaptı.

Viezer, AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği bu ilk etkinliğin devamının geleceğini, 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamalarını aya yaydıklarını ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

BEROVA İŞBİRLİĞİ VE DESTEK MESAJI VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, Avrupa Günü’nü kutlamak amacıyla gerçekleştirilen kutlamalara ev sahipliği yapan AB Bilgi Merkezi’nin açılışını da kutlayarak, yapacakları çalışmalarda başarılar diledi, bakanlık olarak her türlü işbirliği ve destek için yanlarında olduğunu belirtti.

Berova, Eğitim Bakanlığı olarak Avrupa Birliği Destek Ofisi ve Başbakanlık AB Koordinasyon Ofisi ile işbirliği içinde AB mevzuatına uyum çalışmaları, mesleki eğitimin ve iş hayatının güçlendirilmesi projesi, okul hibeleri ve öğrenciler ve öğretmenler için burs programları konularında çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bu yenilikler ve düzenlemeler sürerken Bakanlık yetkililerinin yanı sıra Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin de kamuoyunu bilgilendirmesinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Berova, “AB farklılıkları, hoşgörü ve saygıyı amaçlayan bir birliktir. Bizler Eğitim Bakanlığı olarak öğrencilerimizi bu bilinçle yetiştirmeliyiz” dedi.

RESİM VE FOTOĞRAF YARIŞMASINA SON BAŞVURU TARİHİ 18 HAZİRAN

AB Bilgi Merkeziyle işbirliği içinde çocukların ve gençlerin çevre koruma bilincini artırmak amacıyla Avrupa Günü kutlamalarıçerçevesinde resim ve fotoğraf yarışması düzenlediklerini duyuran Berova, çevre koruma bilinci başlığı altında, “Doğa ve Bioçeşitlilik, Çevreyi Koruma, Enerji, İklim Değişikliği, Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi” gibi konularda resim ve fotoğraflarıyla yarışmaya katılabilecek ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yarışmaya son başvuru tarihinin 18 Haziran olduğunu belirtti.

“Öğrencilerimizin bu yarışmaya çevre konusunda farkındalığı artırıcı ve yaratıcı birçok eserle katılacakları ve biz büyüklere de güzel mesajlar verecekleri konusunda güvenim tamdır” diyen Berova, katılacak tüm öğrencilere başarılar dileyerek organizasyonda emeği gecen AB Destek Ofisi yetkililerine, AB Bilgi Merkezi sorumlularına ve Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi çalışanlarına teşekkür etti. 
Editör: TE Bilisim