Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi, Habertürk TV’de yayınlanan Dr. Görkem İldaş’ın sunduğu Yolun Başındayken televizyon programına konuk olarak adada üniversite okumayı anlattı.

Doç. Dr. Asım Vehbi, ‘‘3 yılı geride bırakan KAÜ, alternatif üniversite olarak Lefkoşa’da kuruldu. Tamamen Amerikan sistemini kullanan butik bir üniversiteyiz. KAÜ’de birebir ilişkiyi en iyi şekilde hissedeceksiniz, kontenjanlarımıza bakarak yüksek sayılar hedeflemediğimizi de göreceksiniz.’’ dedi.

Sunucu Dr. İldaş’ın ‘‘Üniversite seçiminde bir seçenek de Kıbrıs… Uluslararası kampüs ne demek? Eğitime başka bir ülkede devam edebilmek için ne gerekiyor?’’ sorusuna Doç. Dr. Vehbi, şu cevabı verdi: ‘‘Uluslararası kampüsün çok boyutluluğu var. KAÜ olarak değerlendirdiğim zaman dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen öğrenci, öğretim üyesi ile çok iyi dil olanağı ve kültürleri tanıma olanağı yakalıyoruz. Kardeş üniversitemiz Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile birlikte 3 kıtada 7 farklı ülkede kampüsümüz var. Bunlar; ABD, İngiltere, Hong Kong, Sri Lanka, Moldova, İngiltere, KKTC ve Türkiye. Gerek hazırlık dil eğitimlerini gerekse 4 döneme kadar bölüm derslerini hiçbir ek bir ücret ödemeden okuma şansı tanıyoruz.’’

Doç. Dr. Vehbi: Dünyanın son bölünmüş başkenti Lefkoşa

Vehbi; ‘‘Biz Kıbrıslılar Lefkoşa’nın sembolü olarak ‘Dünya Dikili Taş’ın etrafında döner’’ deriz. Üniversitemiz bu yapıta çok yakın. Işıklar Şehri Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan KAÜ, tarihte geçmiş ile geleceğe köprü oluyor.’’ dedi.

Doç Dr. Asım Vehbi; eğitim dili hakkında ‘‘Üniversite olarak eğitimde yabancı dile çok önem veriyoruz. Lisans programlarımızda tüm bölümlerimiz İngilizce ağırlıklı, önlisans programlarımız ise Türkçe’dir.’’ diye belirtti. Yirmiye yakın öğrenci kulübü ve staj olanakları Doç. Dr. Vehbi KAÜ’de sosyal ve akademik etkinlikler ile ilgili ‘‘Üç yıllık yeni bir üniversite olmamıza rağmen 20’ye yakın aktif öğrenci kulüplerimiz var. Bunun yanında Lefkoşa’da staj imkanlarında daha fazla seçenek oluyor ve öğrencilerimizi üniversite-sanayi iş birliği kapsamında kendilerini gerçekleştirmelerine imkan sağlıyoruz’’ diyerek dünyanın en güvenli bölgelerinden biri olan Kuzey Kıbrıs’ın, suç oranlarının en az olduğu ülke olduğundan bahsederek öğrenci adaylarını yılın büyük bölümünde güneşli bir hava hakim olan Kıbrıs’a, başta KAÜ ve GAÜ’yü tercih ederek gelmeye davet etti.

Editör: TE Bilisim